Tko je u pravu? / Snimka koja je izazvala buru na Facebooku: 'Liječnici nisu htjeli primiti moje dijete s temperaturom'

Image
Foto: Facebook

Majka tvrdi da liječnici u Domu zdravlja Kragujevac nisu htjeli primiti dijete dok oni tvrde da je pregledano

20.10.2018.
9:44
Facebook
VOYO logo

Nesvakidašnji incident dogodio se u petak na kragujevačkoj pedijatriji, kada je majka bolesne djevojčice počela snimati zaposlene, tvrdeći da su joj odbili pregledati dijete. Snimku je objavila na Facebooku i njime i svojim tvrdnjama podigla javnost na noge.

“Liječnici odbijaju primiti dijete pod temperaturom i kažu da je takva procedura. Dijete nije pregledano jer nije pacijent liječnika kod kojeg smo došli”, napisala je na Facebooku Violeta Cvetković, majka bolesne djevojčice i objavila snimku iz Doma zdravlja u Kragujevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Violeta je za Blic ispričala da je svoju kćer Ružicu staru 20 mjeseci dovela “s temperaturom većom od 39 stupenjava”. Međutim, u to vrijeme njen izabrani liječnik nije bio tu, jer radi u drugoj smjeni.

“Prije tri dana sam dovela dijete kod dr. Dragana Vukajlovića koji je njen izabrani liječnik. Dao joj je terapiju, ali nije joj bilo bolje. Zato sam došla s bolesnim djetetom ponovno. On nije radio, čekala sam da završi pauza, i onda sam otišla kod doktorice Nade Ilić, koja je ranije bila njen liječnik. Ona je nije htjela primiti, jer je bila zauzeta”, tvrdi majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je odbila pomoć dr. Bobana Čupića, jer smatra da nije stručan. Istovremeno, željela je dr. Ilić jer poznaje njeno dijete, a kaže da ju je zamijenila novim liječnikom samo zato što je često bila na bolovanju.

Kada je dr. Ilić odbila pregledati dijete, odvela ju je kod načelnice gdje je majka sve počela snimati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je otišla privatnom liječniku i kaže kao nezaposlena majka platila pregled.

U Domu zdravlja, pak, tvrde drugo. Ističu da je dijete pregledano, a da je majka iz nekog svog razloga “uznemirila druge pacijente, i da je vrijeđala liječnike i snimala po ambulanti bez dozvole”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Doma zdravlja Danijela Petrović kaže da “majka dovela dijete u prijepodnevnu smjenu, kad ne radi njen liječnik”.

“Svako dijete s temperaturom se odmah prima i pregleda se hitno. Zato je njenu kćer pregledao dr Boban Čupić. Dodijelio je terapiju i sve je bilo u redu. Dokazi za to postoje u zdravstvenoj evidenciji, u kartonu pacijenta. Međutim, ona je onda htjela da je pregleda i doktorica Nada Ilić. I kada je ona to odbila, jer to nema nikakvog smisla, ta žena je počela praviti kaos”, tvrde iz Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović kaže da je majka bacala pečate po ordinaciji, vikala, vrijeđala, prijetila i snimala, te da su svi bili u čudu.

U Domu zdravlja također navode kako će zbog neovlaštenog snimanja i objavljivanja bez suglasnosti podnijeti kaznenu prijavu protiv majke, a isto će učiniti i liječnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, tamošnje nadležno ministarstvo traži unutarnji nadzor, navodi Blic.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo