američki bjegunac / Snowden: 'Globalno zatopljenje je CIA-ina izmišljotina da prikriju puno veće stvari'

Image
Foto: YouTube Screenshot

Snowden trenutno živi u Rusiji kao bjegunac nakon što je javno progovorio o tajnim operacijama praćenja i promatranja NSA-e

29.9.2018.
8:00
YouTube Screenshot
VOYO logo

Edward Snowden, bivši zaposlenik američke obavještajne agencije CIA-e, iznio je nove kontroverzne tvrdnje u kojima optužuje svog bivšeg poslodavca za 'kuhanje' teorije o globalnom zatopljenju. 

Snowden trenutno živi u Rusiji kao bjegunac nakon što je javno progovorio o tajnim operacijama praćenja i promatranja NSA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom intervjuu za ruski list Moscow Tribune, Snowden tvrdi kako je CIA namjerno raširila paniku od pojave zvane globalno zatopljenje, započevši cijelu 'operaciju' u 1950-ima. Cilj im je bio, kako kaže Snowden, skrenuti pozornost znanstvene zajednice od mnogo većih problema kao što je globalna utrka naoružanjem, a ujedno su htjeli dobiti veću kontrolu nad istraživačkim institutima. 

"U posjedu imam dokumente koji jasno ukazuju na to da je CIA izmislila cijelu stvar. Globalno zatopljavanje je CIA-in pojam čiji je cilj bio zastrašivanje ljudi i skretanje njihove pozornosti od ostalih ugroza poput masovnog nuklearnog naoružavanja svjetskih sila. Agencija je milijunima dolara potkupila svakog znanstvenika koji je bio spreman javno potvrditi njihovu lažnu teoriju, tako da su mnogi znanstvenici s manjkom savjesti učinili ono što im je rečeno kako bi bili isplaćeni. Iz tog razloga, danas imamo masu lažnih podataka koji potvrđuju tzv. globalno zatopljenje, toliko njih da bi svakog na svijetu mogli uvjeriti da je ta izmišljotina ustvari - istina", rekao je Snowden za ruski list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Edward Snowden zaposlen je u NSA 2013. godine nakon što je prethodno radio za CIA-u. U lipnju te godine, novinarima je otkrio tisuće povjerljivih dokumenata CIA-e, povezavši agenciju s mnogim ilegalnim aktivnostima. Američke vlasti su ga uskoro nakon toga optužile za špijunažu i lažne navode, a Snowden je pobjegao u inozemstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo