NIJE PRVI SLUČAJ / Šok u Americi: Ekološki aktivist zapalio se pred zgradom suda, u bolnicu ga prevezli helikopterom, nije preživio

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Ova praksa smatrala se zaboravljenom jer su posljednji slučajevi zabilježeni 1960. godine

25.4.2022.
9:30
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Fotonovinar Wynn Alan Bruce (50) preminuo je 24 sata nakon što se zapalio ispred Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država, javlja Independent. Kako se čini, Bruce je sve isplanirao na Dan planeta zemlje, a incident se odvio u petak oko 18:30 sati. Helikopterom je prevezen u bolnicu gdje je pak podlegao ozljedama.

Bruce je bio ekološki aktivist, a smatrao se i budistom. Na svojim društvenim mrežama često je dijelio budističke poruke. Njegov posljednji potez, smatraju kolege aktivisti, nije bilo samoubojstvo, a u narednim danima u njegovu čast održat će bdijenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo nije prvi slučaj samozapaljenja. Naime, 2018. godine, također ekološki aktivist, David Buckel (60) zapalio se u parku u Brooklynu i to prosvjedujući protiv upotrebe fosilnih goriva. Ova praksa smatrala se zaboravljenom jer su posljednji slučajevi zabilježeni 1960. godine kada su se prosvjednici protiv vijetnamskog rata znali samozapaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo