prepušten sam sebi / Šokantan nalaz liječnika! Maradona je umro u agoniji: 'Počeo je umirati 12 sati prije srčanog udara'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U njegovu liječenju bilo mnogo "nedostataka i nepravilnosti", a medicinski tim je njegovo preživljavanje prepustio "sudbini"

1.5.2021.
11:38
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Argentinska nogometna ikona Diego Maradona primio je neadekvatnu liječničku skrb, bio prepušten samome sebi i umro je nakon duge agonije, zaključilo je stručno  liječničko vijeće.

U dokumentu od 70 stranica vijeće je izjavilo da je Maradona, koji je podlegao srčanom udaru 25. studenog prošle godine u dobi od 60 godina, "počeo umirati najmanje 12 sati prije" trenutka kada je pronađen mrtav u svom krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je umro samo nekoliko tjedana nakon što je podvrgnut operaciji mozga zbog krvnog ugruška.

Argentinski javni tužitelj sazvao je vijeće od 20 stručnjaka kako bi ispitao uzrok smrti i utvrdio je li bilo nemara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod istragom su Maradonin neurokirurg Leopoldo Luque, psihijatrica Agustina Cosachov i psiholog Carlos Diaz, kao i dvije medicinske sestre, koordinator za njegu i medicinski koordinator.

Osobe koje eventualno budu proglašene krivima mogle bi dobiti i 15 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je operiran 3. studenog, samo četiri dana nakon što je proslavio 60. rođendan u klubu u kojem je trenirao, Gimnasia y Esgrima.

Tada je bio lošeg zdravlja i imao je problema s govorom. Maradona se tijekom života borio s ovisnostima o kokainu i alkoholu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je umro, bio mu je poremećen rad jetre, bubrega i kardiovaskularnog sustava.

Vijeće je zaključilo da bi Maradona "imao veće izglede za preživljavanje" s adekvatnim liječenjem u primjerenoj medicinskoj ustanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umro je u svom krevetu u unajmljenoj kući u ekskluzivnoj četvrti Buenos Airesa, gdje je bio na kućnoj njezi.

Maradona nije "u potpunosti mogao koristiti svoje mentalne sposobnosti" i nije mu trebalo prepustiti da odlučuje gdje će se liječiti, rekli su stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su otkrili da je u njegovu liječenju bilo mnogo "nedostataka i nepravilnosti", a medicinski tim je njegovo preživljavanje prepustio "sudbini".

Maradona je idol milijunima Argentinaca otkad je nadahnuo južnoameričku zemlju za drugi trijumf na Svjetskom kupu 1986. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadački vezni igrač koji je dvije godine proveo sa španjolskim velikanom Barcelonom, voljen je i u Napulju gdje je pomogao Napoliju da osvoji jedina dva naslova u Seriji A u povijesti kluba.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo