idu na slobodu? / Šokantno upozorenje: Sudac priprema teren za oslobađanje Mladića i Karadžića!?

Image
Foto: AP

Apsurdnom smatra odluku francuskog suca Jean-Claudea Antonettija, koji je prihvatio zahtjev Mladićeve i Karadžićeve obrane, isključujući iz žalbenog postupka suce Theodorea Merona, Carmela Agiusa i Daquna Liua

30.1.2019.
18:51
AP
VOYO logo

Christoph Flügge, bivši sudac Haaškog suda za bivšu Jugoslaviju, a kasnije i Međunarodnog rezidualnog mehanizma, koji je nakon gašenja tribunala nastavio u njemu započete procese, kaže kako bi suđenje Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću za ratne zločine moglo završiti oslobađajućom presudom, prenosi Jutarnji list.

Flügge je podnio ostavku na sudačkoj dužnosti, a u intervjuu za list Die Zeit dao je naslutiti kako je duboko razočaran, među ostalim, zbog mogućnosti drugostupanjskog oslobođenja ratnih  zločinaca, poput Karadžića i Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurdna odluka

Apsurdnom smatra odluku francuskog suca Jean-Claudea Antonettija, koji je prihvatio zahtjev Mladićeve i Karadžićeve obrane, isključujući iz žalbenog postupka suce Theodorea Merona, Carmela Agiusa i Daquna Liua. Nije na odmet ni napomenuti da je taj kontroverzni sudac potpisao i oslobađajuću haašku presudu Vojislavu Šešelju.

Sada je taj isti sudac prihvatio molbu koju su zatražili branitelji Karadžića i Mladića, a to je da se navedeni suci, isključe iz odluke te proglase pristranima zato što su već sudili u sličnim procesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karadžić je uhapšen nakon 13, a Mladić nakon 16 godina skrivanja. Prvostupanjska presuda Radovanu Karadžiću na 40 godina zatvora izrečena je zbog niza zločina od genocida u Srebrenici do progona i istrebljena civila. Ratko Mladić dobio je doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, opsade Sarajeva, u kojoj je poginulo 10 tisuća ljudi…

Zbog svih navedenih zločina koje je ovaj dvojac počinio, upozorenje kako bi mogli biti oslobođeni čini se još šokantnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo