o trenutnom stanju / Španjolski ministar vanjskih poslova najavio mogućnost proširenja katalonske autonomije

Image
Foto: AP

'Neovisnost Katalonije isključujem, ali ne i široku autonomiju, premda je i sada Katalonija jedna od regija s najširim ovlastima, izjavio je

30.10.2017.
7:05
AP
VOYO logo

Španjolski ministar vanjskih poslova Alfonso Dastis nije isključio da trenutna kriza u Kataloniji može dovesti do širenja njezina autonomnog statusa, izvijestio je Associated Press.

"Neovisnost (Katalonije) isključujem, ali ne i široku autonomiju, premda je i sada Katalonija jedna od regija s najširim ovlastima, ne samo u Španjolskoj nego diljem svijeta", rekao je Dastis, odgovarajući na pitanje o mogućem ishodu krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, katalonski predsjednik vlade Carles Puigdemont kojega je u subotu Madrid smijenio zbog proglašenja nezavisnosti Katalonije, "teoretski može sudjelovati na regionalnim izborima u prosincu".

"Ne znam kakva će pravosudna aktivnost biti od sada do 21. prosinca. Ako ne bude u zatvoru, mislim da mu nije oduzeto pravo sudjelovanja na izborima", rekao je Dastis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski šef diplomacije upozorio je zagovornike katalonske neovisnosti i bojkota izbora da će se izbori održati po zakonu pa će njihovi rezultati morati biti poštovani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo