oštre poruke Sturgeon / Španjolski premijer jasno poručio: 'Ako Velika Britanije ide... i Škotska napušta EU!'

Image
Foto: AP

'Škotska ne može pregovarati s Europskom Unijom. Španjolska se protivi svakom obliku pregovaranja, osim onog s Velikom Britanijom kao cjelinom. Ja sam protiv i svi su protiv toga', poručio je španjolski premijer

29.6.2016.
16:49
AP
VOYO logo

Španjolski premijer Mariano Rajoy je izjavio kako će se suprotstaviti svakom pokušaju razgovora sa Škotskom što se tiče njihovog ostajanja u EU nakon Brexita.

Rajoy je dodao da 'ako Velika Britanija ode, ide i Škotska'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni vrši dužnost predsjednika Vlade nakon neuvjerljivih izbornih rezultata, a njegov stav oko ideje Škotske kao samostalne iznimno je negativan.

Španjolska ima vlastite brige s pokretom za samostalnost jer se stanovnici Katalonije i Baskije također žele odvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti jasan", kazao je Rajoy. "Škotska ne može pregovarati s Europskom Unijom. Španjolska se protivi svakom obliku pregovaranja, osim onog s Velikom Britanijom kao cjelinom. Ja sam protiv i svi su protiv toga. Ako Velika Britanije ide... i Škotska napušta EU", jasno je poručio.

Škotska želi ostati u EU

Image
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
Image
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL

​(Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučna da zadrži svoje mjesto u Europskoj uniji bez obzira na Brexit, škotska premijerka Nicola Sturgeon u srijedu je stigla u Bruxelles.

Šefica autonomaša SNP ostaje pri obećanju koje je dala nekoliko mjeseci prije referenduma, a to je braniti interese Škotske u slučaju Brexita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučno ostajem pri namjeri zadržavanja odnosa i mjesta Škotske u EU", rekla je Sturgeon tijekom rasprave o Brexitu u parlamentu u Edinburghu.

"Da izađemo iz Europe, to bi bilo protiv naše volje, i demokratski neprihvatljivo", dodala je i naglasila da su Škoti glasovali jasno sa 62 posto glasovali na referendumu za ostanak u EU-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema anketi koju je proveo The Sunday Times, 52 posto Škota žele da se njihova zemlja odvoji od Velike Britanije i da Škotska ostane članicom Europske unije.

Sturgeon je rekla da u srijedu putuje u Bruxelles podastrijeti stajališta i interese Škotske predstavnicima glavnih parlamentarnih skupina i predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo