sredozemlje grobnica / Spašeno oko 1.200 migranata kraj obale Libije, najmanje osam osoba poginulo

Image
Foto: AP

Ukupan broj žrtava na Sredozemlju ove godine iznosi najmanje 4.655

22.11.2016.
15:58
AP
VOYO logo

Najmanje osam migranata utopilo se, a puno se njih smatra nestalima tijekom operacija koje su omogućile spašavanje 1.200 osoba iz mora kod Libije, objavili su u utorak talijanska obalna straža i jedna nevladina organizacija.  

Jedan brod talijanske obalne straže pronašao je sedam tijela u gumenom čamcu dok je malteška nevladina udruga Moas pronašla jednu mrtvu osobu, a spašeni govore o brojnim nestalim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te nove drame na moru dogodile su se nakon crnog tjedna u kojem se najmanje 18 osoba utopilo, a 340 nestalo, čime ukupan broj žrtava na Sredozemlju ove godine iznosi najmanje 4.655, prema podacima UN-ovog Visokog povjereništva za izbjeglice.

Službe pomoći intervenirale su na 11 plovila između ponedjeljka navečer i utorka u podne. Na drvenom brodu je bilo između 450 i 500 osoba, a gumeni čamci su bili prepuni kao i najmanje dva drvena čamaca s više desetaka osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon noći spašavanja na brodu Responder spasioci Moasa su tijekom jutra u utorak pronašli djelomično potonuli čamac s više desetaka osoba koje su provele nekoliko sati u moru.

"Liječnici su uspjeli reanimirati nekoliko pothlađenih osoba, ali za jednu osobu bilo je prekasno", rekla je glasnogovornica Moasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašeni su pričali o brojnim suputnicima koji su se utopili. Za sada nije moguće odrediti njihov broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo