LETIO IZ SRBIJE / Specijalni istražitelji stigli na mjesto pada aviona u Grčkoj. Postoje ostaci opasnih kemikalija i eksploziva?

Image
Foto: AP/Giannis Papanikos

'U vrijeme kada smo bili tamo približili smo se na tridesetak metara', rekao je

17.7.2022.
16:54
AP/Giannis Papanikos
VOYO logo

Ukrajinski avion Antonov An-12, u kojem je bilo osam osoba, srušio se kasno sinoć u blizini grada Kavale u sjevernoj Grčkoj. Zrakoplov je poletio iz Niša u Srbiji, a prema prvim informacijama letio je prema Jordanu. Pilot je prijavio probleme s motorom, a onda se srušio prije zračne piste, kraj mjesta Kavala.

Za dlaku je promašio kuće i uništio električne stupove. U okolnim selima nestalo je struje, a građanima koji žive u blizini mjesta pada rečeno je da ne otvaraju prozore i ne pale klimatizacijske uređaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su na mjesto nesreće stigli i specijalizirani istražitelji grčke vojske koji istražuju postoje li ostaci opasnih kemikalija ili eksplozivnog tereta. Kada završe svoj posao, oslobodit će put forenzičarima kako bi mogli pokupiti tijela posade, javlja AP.

Lokalni stanovnici kažu da su dva sata nakon nesreće vidjeli vatrenu kuglu i čuli eksplozije, a snimka dronom pokazuje da su od aviona ostali samo sitni fragmenti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko smo uspjeli vidjeti, tamo su projektili razbacani okolo. To je ono što smo vidjeli sada, ne znam što ćemo još vidjeti sljedeće", rekao je Konstantinos Tsakalos, zamjenik gradonačelnika Eleftheroupolija.

Dodao je kako sada nije išao do olupine, već je bio tamo u 4:30, po lokalnom vremenu. "U vrijeme kada smo bili tamo približili smo se na tridesetak metara… Možda je bila greška prići tako blizu", rekao je, referirajući se na potencijalno otrovne supstance u zraku i opasnost od eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo