bombaš jedina žrtva / Spriječen samoubilački napad na koptsku crkvu u Egiptu: Napadač ubijen

Image
Foto: AP / Ilustracija

Ubijen je, a njegov bombaški pojas potom je eksplodirao

11.8.2018.
16:50
AP / Ilustracija
VOYO logo

Muškarac koji je planirao samoubilački napad bombom ubijen je u subotu u okolici Kaira nakon što su ga snage sigurnosti spriječile da stigne do koptske crkve koja je bila njegova očigledna meta, objavio je tamošnji dužnosnik.

Snažne sigurnosne mjere u blizini Crkve Djevice u okrugu Šubra al-Heima sjeverno od Kaira spriječile su napadača da se približi tom objektu. Ubijen je, a njegov bombaški pojas potom je eksplodirao, otkrio je izvor iz snaga sigurnosti pod uvjetom anonimnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bombaš je bio jedina žrtva u toj eksploziji koja se dogodila na obližnjem mostu, prenose novine al-Jum al-Saba. Crkva koja je trebala biti meta napada domaćin je godišnjeg festivala koji završava u subotu, navodi se u izvješću.

Islamistički ekstremisti posljednjih su godina pojačali svoje napade na egipatske manjinske kršćane i njihove crkve. Krajem 2016. najmanje je 25 osoba ubijeno u samoubilačkom napadu na crkvu koja se nalazi uz glavnu katedralu egipatske prijestolnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvostrukom samoubilačkom napadu na dvije koptske crkve u travnju prošle godine, na Cvjetnicu, ubijeno je najmanje 47 ljudi, što je primoralo egipatske vlasti da proglase izvanredno stanje u cijeloj državi. Mjesec dana kasnije je najmanje 28 ljudi poginulo u napadu na autobus koji je prevozio Kopte koji su putovali u manastir na jugu Egipta. 

Za sve napade odgovornost je preuzela teroristička skupina Islamska država. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo