kreće ofenziva / Srbija do kraja lipnja spremna za otvaranje pet poglavlja u pristupnim pregovorima s EU

Image
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević je navela da se u Srbiji radi na svim poglavljima za koja je stiglo izvješće sa screeninga

29.5.2017.
15:56
Tomislav Krasnec/PIXSELL
VOYO logo

U pristupnim pregovorima s Europskom unijom Srbija će do kraja lipnja biti spremna za otvaranje pet poglavlja, izjavila je šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Ona je, međutim, dodala kako je još neizvjesno kada će se održati međuvladina konferencija u Buxellesu i koliko će točno poglavlja biti otvoreno ali je važno održati cijeli proces u kontinuitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinim riječima, u Bruxellesu se trenutačno razgovara o tri, a vjerojatno je da će u lipnju biti otvorena dva poglavlja - 7. o intelektualnom vlasništvu i 29. o carinskoj uniji, a oba područja većim su dijelom usklađena s europskim pravilima.

“Pet ćemo do kraja malteškog predsjedanja imati u Bruxellesu, o njima će se voditi rasprava, ali moramo biti potpuno svjesni da su procedure za usvajanje dokumenata u EU jako duge i one podrazumijevaju razgovore i u prijestolnici svake od 28 država članica", istaknula je Miščević  za RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je navela da se u Srbiji radi na svim poglavljima za koja je stiglo izvješće sa screeninga, o vanjskim ekonomskim odnosima već se razgovara u Bruxellesu, a još dva ekonomska, 6. i 33., su pred srbijanskim parlamentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo