Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
oštećena i vozila

Srbija opet na udaru nevremena: U Subotici ledena kiša rušila stabla, oštećeni i električni kablovi, nema ni mreže

Gradski parkovi u Subotici su zatvoreni zbog opasnosti od rušenja stabala, a ovakva slika ledom okovane Subotice ne pamti se

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL
Hina/ 28.12.2021. u 17:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ledena kiša koja je pala tijekom vikenda u Subotici na sjeveru Vojvodine srušila je 21 stablo i više električnih stupova, oštećeno je 20 vozila, kao i objekata, no nitko nije stradao, objavio je u utorak gradski portal Subotica.com.

Stručne službe objašnjavaju da su se kišne kapi smrzavale na drveću i stupovima, i da su se oni pod teretom leda i zbog raskvašenog tla rušili.

Oborenih stabala i stupova bilo je u samom središtu grada, ali i u okolnim naseljima na sjeveru Bačke, a posebno su opasnost predstavljali oštećeni električni i telefonski kablovi.

Image
OPET U AKCIJI SPAŠAVANJA

HGSS 12 sati tražio ženu na Medvednici. Temperatura je pala ispod nule, a onda su vidjeli trag u snijegu...

Poduzeće „Čistoća i zelenilo“ u ponedjeljak je zaprimilo 52 prijave, a u utorak još dvadesetak, zbog čega su njihove službe stalno na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradski parkovi u Subotici su zatvoreni zbog opasnosti od rušenja stabala, navodi gradski portal koji dodaje da se ovakva slika ledom okovane Subotice ne pamti.

Park 'Dudova šuma' obilježen je crvenom trakom kao izuzetno opasan, dok se šteta samo vizualno procjenjuje, jer ni njihovi ne uposlenici ne ulaze na intervenciju u park.

Upravo se čita

Nema podataka o količini padalina, no led koji se stvorio na drveću, stupovima, automobilima i kablovima bio je debeo najmanje dva do tri centimetara.

Hina/ 28.12.2021. u 17:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba