hoće li i sada vučić reagirati? / Srbija podigla spomenik majoru JNA koji je kriv za smrt jedanaestorice hrvatskih branitelja

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Spomenik Tepiću otkriven je povodom 26. godišnjice od 29. rujna 1991. kad je dignuo u zrak vojno skladište kod Bjelovara

29.9.2017.
17:01
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

BEOGRAD - Spomenik majoru bivše Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću koji je 1991. dignuo u zrak skladište oružja u Bedeniku kraj Bjelovara, pri čemu je poginulo jedanaest hrvatskih branitelja, otkriven je u petak u Beogradu, prenosi Tanjug. 

Spomenik Tepiću otkriven je povodom 26. godišnjice od 29. rujna 1991. kad je dignuo u zrak vojno skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava, a vijence su mu u petak položili srpski ministar obrane AleksandarVulin, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević, predstavnici srpske vojske i ostali građani, piše Tanjug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tepić, zapovjednik skladišta borbenih sredstava Barutana u selu Bedenik, planirao je dići u zrak svih četiri skladišta, no u tome su ga spriječila četiri branitelja koji su time spasili Bjelovar i okolicu od opasnosti. U njegovom samoubilačkom potezu poginulo je 11 hrvatskih branitelja.

"Ovaj spomenik kojeg smo danas otkrili danas ne ukazuje čast samo Milanu Tepiću i njegovoj obitelji, već čitavom srpskom narodu. Zahvaljujući ovom spomeniku Srbija je danas pravednija država, bolja nego što je jučer bila", poručio je Đorđević prilikom otkrivanja spomenika koji se nalazi na Dedinju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo SFRJ je Tepića 1991. odlikovalo ordenom narodnog heroja Jugoslavije "za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru", čime je postao zadnji pojedinac koji je dobio to priznanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo