U SVJETLU SKANDALA / Srbijanski ministar Dačić uputio oštru poruku iz Beograda: 'Ako Hrvati žele rat i dobit će ga'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Ministar je ocijenio da je reciprocitet "majka diplomacije" i da isto tako rade i američki i ruski predsjednici, Donald Trump i Vladimir Putin

30.4.2018.
12:14
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će srpska politika prema Hrvatskoj ubuduće biti temeljena na principu reciprociteta.

Istaknuo je i da će Beograd uzvratiti 'istom mjerom' ako se službeni Zagreb odluči na povlačenje svog ambasadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusjedske suradnje, trasom koju su zacrtali predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako netko hoće diplomatski rat, imat će diplomatski rat", rekao je Dačić u intervjuu za list Informer, a prenosi B92.

Dačić je podsjetio da su Hrvati proglasili za nepoželjnu osobu srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina i da je Beograd uzvratio istom mjerom, po principu reciprociteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svuda se to radi. Naravno, nismo zadovoljni ovim, ali smo prinuđeni. Mi samo reagiramo, odgovaramo na njihove poteze. Ako dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo reagirati - rekao je Dačić.

Ministar je ocijenio da je reciprocitet "majka diplomacije" i da isto tako rade i američki i ruski predsjednici, Donald Trump i Vladimir Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o mogućnosti da Hrvatska uspori europski put Srbije, Dačić je ocijenio da nije izvjesno da će Zagreb u lipnju blokirati otvaranje novih pregovaračkih poglavlja s Europskom unijom.

"I ranije su to pokušavali, pa im to ili nije uspijevalo ili nije trajalo dugo vremena", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo