u grčkoj / Srbijanski ministar o srušenom avionu: 'Prevozio je osvjetljujuće minobacačke mine i školske mine'

Image
Foto: AP/Dejan Rakita/Pixsell

Odbacio je tvrdnje da je u avionu bilo oružje za Ukrajinu te je rekao da se tom informacijom pokušava 'narušiti ugled Srbije i kao da nešto rade ispod žita'

17.7.2022.
9:51
AP/Dejan Rakita/Pixsell
VOYO logo

Srbijanski ministar obrane Nebojša Stefanović na izvanrednoj konferenciji za novinare u nedjelju dao je informacije što je bilo u Antonovu-12, avionu koji se jučer srušio u Grčkoj. Stefanović kaže da se radilo o 11,5 tona naoružanja tvrtke Valir, a on tvrdi da je konačno odredište tog naoružanja bio - Bangladeš.

Podsjetimo, kasno u subotu u blizini grčkog grada Kavale na sjeveru zemlje srušio se avion s osam članova posade. Danas su grčke vlasti potvrdile da su svi članovi posade poginuli. Avion je poletio iz Niša i krajnje odredište, prema prvim informacijama, bio mu je Jordan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su svu članovi posade poginuli, potvrdio je i srbijanski ministar te je dodao da je zrakoplov Antonov An-12 poletio iz Niša u subotu u 20.40 sati, a da je vlasnik aviona ukrajinska tvrtka. Kao "netočne i zlonamjerne" je odbacio špekulacije da je oružje zapravo bilo namijenjeno Ukrajini.

"Radilo se o osvjetljavajućim minobacačkim minama i školskim minama", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje što je avion prevozio. Istaknuo je da se više puta pojavljivala informacija da Srbija prevozi naoružanje Ukrajini i da se ona svaki put ispostavila kao netočna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nesreća kraj grada Kavala /

Antonov-12 srušio se u Grčkoj, moguće da je prenosio oružje. Avion je poletio iz Srbije, išao je prema Jordanu

Image
nesreća kraj grada Kavala /

Antonov-12 srušio se u Grčkoj, moguće da je prenosio oružje. Avion je poletio iz Srbije, išao je prema Jordanu

"Ovo nije prvi put, imali smo početkom lipnja informaciju da se transportira nekakvo naoružanje prema Ukrajini, ispostavilo se da je to let i roba koja je iz naše Namjenske industrije išla prema Alžiru i imala je sve potrebne dozvole. Isto tako 2. srpnja imali smo slijetanje iz UAE na aerodrom Nikola Tesla, teretnog aviona koji je prevozio dva borbena aviona iz Emirata. Te stalne izmišljotine, kojima se pokušava narušiti ugled Srbije, kako mi radimo nešto ispod žita, kako kršimo međunarodne propise je nešto što je potpuno providno i zlonamjerno", rekao je Stefanović.

Prije pada zrakoplova, pilot je zatražio dozvolu za prisilno slijetanje, ali nije ni stigao do piste. Plamen koji se stvorio imao je "oštar" miris, ali danas su grčke vlasti iznijele da se ne radi o kemijskom otrovu. No stanovnike su upozorili da zatvore prozore i da ne pale klimatizacijske uređaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo