ŠTO ČEKA SUSJEDE? / 'Srbiji u ovom trenutku ovo uskraćivanje posjeta Lavrovu odgovara jer neće biti pritisaka da su vezani uz Moskvu'

Analitičar Cvrtila smatra da će Vučić ipak još dugo moći sjediti na dvije stolice

6.6.2022.
18:53
VOYO logo

Nezamislivo, uznemiravajuće, događaj bez presedana - tako je Sergej Lavrov iz Moskve doživio svoj nedolazak u Srbiju.

"Ako se na zapadu posjet ministra vanjskih poslova Rusije Srbiji smatra prijetnjom u svemirskim razmjerima, onda stvari na zapadu nisu tako dobre", kazao je Lavrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što mu je 'ne' za prelet zračnog prostora dala Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska kriv je NATO i kako kaže manipulatori i lutkari iz Brisela.

"Naše odnose sa Srbijom nitko neće uspjeti srušiti. Mi vrlo cijenimo hrabru poziciju koju zauzima Srbija i predsjednik Vučić koji je rekao da se neće baviti antiruskom djelatnošću", kazao je Lavrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZABRANJEN PUT /

Lavrov nakon što mu je propao posjet Srbiji: 'Odnosi neće biti uništeni'. Govorio i o hrvatskim medijima

Image
ZABRANJEN PUT /

Lavrov nakon što mu je propao posjet Srbiji: 'Odnosi neće biti uništeni'. Govorio i o hrvatskim medijima

U Beogradu s jedne strane - prosvjed nekoliko građana protiv Lavrova, a s druge, grad je to u kojem se i dalje prodaju Putinove šalice, i majice s oznakom Z.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se s ruskim veleposlanikom, no o svemu će tek večeras. Da je prošlo doba balansiranja između zapada i istoka poručuje mu i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija kao i sve zemlje u ovakvim okolnostima, mora dobro paziti čiju stranu bira i čiju stranu drži. Ako ima ambicije ići prema EU, mora se znati gdje je, ne može se, ovo nije vrijeme za sjediti na dvije stolice", kazao je Plenković.

Odmah je uzvratio već standardno, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, i poručio da Srbija ima samo jednu stolicu - srpsku, a narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu povijesti je hrvatski. Srbija se pak i ovaj put nikom nije zamjerila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbiji u ovom trenutku ovo uskraćivanje posjeta odgovara jer neće biti dodatnih pritisaka da su vezani uz Moskvu, ali s druge strane im ne odgovara jer dolazi njemački kancelar Scholz u trenutku kada Srbija nema dovoljno alata, dodatnih alata moći, a oni su: bio je tu Lavrov i vršio pritisak na nas i mi smo vezani, i ne možemo pristat na ono što traži Europska unija", kazao je Vlatko Cvrtila, geopolitički analitičar.

Iako se očekuje da će upravo Scholz tražiti sankcije od Srbije, Cvrtila smatra da će Vučić ipak još dugo moći sjediti na dvije stolice. Građani pak prilično suglasni oko jednog - biraju Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A trima zemljama koje su zatvorile zračni prostor obratio se kontroverzni direktor ruske svemirske agencije Rogozin i zaprijetio Sarmatom, balističkom raketom poznatom i kao Sotona.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo