POPLAVE I PANIKA / Srbiju pogodilo jako nevrijeme: U Beogradu za manje od 90 minuta palo više kiše nego u mjesec dana

Image
Foto: Pixabay

Iz poplavljenih objekata u Srbiji spašeno je 12 osoba, a na teritoriju Čačka proglašeno je izvanredno stanje

24.6.2019.
7:56
Pixabay
VOYO logo

Olujno nevrijeme uz obilnu kišu, a mjestimice i tuču veličine teniske loptice, pogodilo je sjeverne, zapadne i središnje dijelove Srbije, a štete u poljoprivredi i na infrastrukturnim objektima još se zbrajaju, javljaju elektronički mediji.

Samo u Beogradu je tijekom popodneva za manje od sat i pol vremena palo više kiše nego što u prosjeku padne za mjesec dana - prosječno 60 litara po četvormnom metru, pa su mnoge ulice u nižim dijelovima grada bile poplavljene, čak i dio autoceste Beograd-Zagreb u Novom Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ustvrdio je da je u pojedinim prigradskim naseljima palo čak 100 litara vode po četvornom metru, što postojeći kanalizacijski sustav nije mogao primiti.

Iz poplavljenih objekata u Srbiji spašeno je 12 osoba, a na teritoriju Čačka proglašeno je izvanredno stanje, dok je u selima kod Gornjeg Milanovca tuča prouzročila štetu u voćnjacima i vrtovima, na plastenicima a ponegdje je razbila i krovove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu Banata padala je tuča veličine teniske loptice, a na društvenim mrežama pojavile su se brojne snimke iz mnogih krajeva Srbije na kojima su komadi leda uspoređivani s jajetom ili orahom.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog saveza (RHMZ), u beogradskom prigradskom naselju Borča palo je oko 100 litara kiše po četvornom metru, dok je prosječna mjesečna količina padalina na osnovu 100-godišnjeg niza za lipanj 85 litara, rekla je agenciji Tanjug Nevena Živanović iz RHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Količina padalina bila je izrazito neujednačena, tako da je u pojedinim dijelovima Beograda palo manje od 10 litara kiše.

Nevrijeme i snažan pljusak obilježili su i posljednju četvrtinu današnje finalne utakmice Svjetske vaterpolo lige u kojoj je Srbija, u dramatičnoj završnici, na bazenu Tašmajdan pobijedila Hrvatsku 12:11

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo