akcija u španjolskoj / Srbin i Marokanac uhićeni zbog pokušaja kupnje bubrega od siromašnog imigranta!

Image

Četvorica Srba i jedan Marokanac radili su za Srbina, vođu međunarodne krijumčarske bande, koji je tražio organ za svog odraslog sina koji ima oštećenje bubrega

18.5.2015.
20:11
VOYO logo

Pet osoba uhićeno je u Španjolskoj zbog pokušaja kupnje bubrega od siromašnoga marokanskog imigranta za 6000 eura, objavila je u ponedjeljak policija te zemlje u kojoj je potpisan prvi u povijesti međunarodni ugovor o borbi protiv trgovine organima kojom se u svijetu ostvari 1,2 milijarde dolara ilegalnog profita na godinu.


Četvorica Srba i jedan Marokanac radili su za Srbina, vođu međunarodne krijumčarske bande, koji je tražio organ za svog odraslog sina koji ima oštećenje bubrega, izvijestila je policija na konferenciji za novinare u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je otkriven tijekom međunarodne istrage koju je vodila policija, a praćeni su članovi krijumčarske bande koja se bavila provalama u Španjolskoj, Njemačkoj, Belgiji i u Francuskoj, izjavio je šef španjolske policije Ignacio Cosido.

U istrazi je policija otkrila da su članovi bande nagovorili sredovječnog marokanskog imigranta bez osobnih dokumenata da im proda bubreg. No za vrijeme medicinskih testiranja, muškarac se predomislio zbog čega su ga članovi bande zarobili i pretukli, kazao je Cosido. Zbog prijetnja ubojstvom, Marokanac je na kraju pristao podvrgnuti se operativnom zahvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tog slučaja španjolska policija uhitila je vođu skupine, njegova sina i još tri osobe, pod optužbom za trgovinu organima.

Policijska akcija koja je u travnju omogućila pet uhićenja povezanih s pokušajem kupnje bubrega, rezultirala je razbijanjem krijumčarske bande i uhićenjem 48 osoba optuženih da su angažirali djecu da upadaju u kuće bogataša te kradu nakit i novce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je u ožujku 14 europskih zemalja potpisalo prvi u povijesti međunarodni sporazum o borbi protiv trgovine organima. To je unosan "posao" koji svake godine donosi 1,2 milijarde dolara ilegalnog profita diljem svijeta, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da se na svjetskom crnom tržištu svake godine obavi oko 10.000 transplantacija organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo