nestašica / Sreća je kratko trajala: Kanađani u samo četiri dana popušili gotovo sve zalihe marihuane

Image
Foto: AP

Vlasnici dućana bore biku s novom nabavkom

23.10.2018.
21:18
AP
VOYO logo

Samo četiri dana nakon što su legalizirali marihuanu Kanda se našla u velikom problemu - dolazi do nestašice 'trave'. Točnije vlasnici dućana u pokrajini Alberta kažu kako nemaju dovoljno zaliha te da bore biku s novom nabavkom, piše CBC.

Vladina organizacija Alberta Gaming, Liquor and Cannabis Commission otvorila je još 14 licenciranih trgovina od srijede što znači da ih do sada ima 31 - više nego u ijednoj drugoj kanadskoj pokrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AGLC je službeni dobavljač kanabisa u toj pokrajini, a nudi proizvode od preko 15 proizvođača. Nedostatak zaliha na web stranici trgovca AGLC-a znači da trgovine uopće ne mogu naručivati kanabis kako bi popunile police, a nekoliko trgovina u Edmontonu zatvorilo je svoja vrata nakon što im je ponestalo marihuane.

"Trebali su raditi na opskrbi prije nego što su legalizirali", zaključio je Patrick Wallace, vlasnik jedne od trgovina koje prodaju 'travu'. I njemu je ponestalo kanabisa, ali trgovinu nije privremeno zatvorio, kao mnogi drugi, jer i dalje može prodavati pribor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Nova industrija je rođena

Po novom zakonu, Kanađani u dobi od najmanje 18 ili 19 godina (skoro 21 u Quebecu) moći će kupiti do 30 grama kanabisa i uzgajati do četiri biljke kod kuće.

Image

Obećana zemlja: Oduševljenje u Kanadi zbog legalizacije marihuane

Image

Obećana zemlja: Oduševljenje u Kanadi zbog legalizacije marihuane

Privatne i javne trgovine za prodaju kanabisa te prodaja putem interneta uspostavljeni su diljem 13 pokrajina i teritorija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licence za uzgoj dobile su stotine uzgajivača kako bi se zadovoljila potražnja.

Ova nova industrija privukla je milijarde financijskih sredstva kao i interes proizvođača alkohola i sokova poput Constellation Brandsa i Coca-Cole, koji bi željeli razviti pića s kanabisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđa se da će prodaja kanabisa ojačati gospodarski rast Kanade. 

Dužnosnici za javno zdravstvo kažu da je pušenje marihuane štetno kao i duhan, ali pozdravljaju priliku za otvaranje dijaloga koju pruža ova legalizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nedavnoj anketi Abacus Date, 70 posto Kanađana prihvaća ili podržava legalizaciju. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo