mijenja retoriku / Srpska premijerka: 'Ova atmosfera je nevjerojatna za jednu članicu EU, izjave iz Zagreba su nevjerojatne... Čak i prosvjeduju!'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

'U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni'

12.2.2018.
13:06
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da ne očekuje naročito velike rezultate od posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

"U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da posjet prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno", rekla je Brnabić, prenosi Blic.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je da je predsjednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj posjeti prethodila "atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU".

"Nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i prosvjede u Zagrebu", rekla je Brnabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na "nevjerojatne izjave iz Zagreba, ali da je Srbija uvijek spuštala loptu".

"Nitko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo