DOUBLE FAULT / Srpski politolog za Direkt o daljnjoj karijeri Đokovića: 'Ima način da je ne ugrozi. Ali, i dalje odbija primiti vakcinu'

Najveća i najbizarnija migrantska kriza u povijesti. Đoković dehidriran i vidno iscrpljen maltretiranjem na tvrdoj australskoj granici vratio se u Srbiju

18.1.2022.
8:00
VOYO logo

Ima ih 20 velikih, ali kući se vratio bez 21. Da za pravila baš i ne mari pokazao je i u avionu - masku je nosio ispod nosa. Đoković je za stroge Australce napravio double fault: nije se cijepio i lagao je, pa je ostao bez ovogodišnjeg Australian Opena i dva iduća jer kako sada stvari stoje u Melbourne neće do 2025.

"Svatko kome je odbijen ulazak u Australiju ili kome je poništena viza, proces ulaska u Australiju više neće biti lak ni jednostavan", rekla je Karen Andrews, australska ministrica unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drukčije može odlučiti jedino ministar migracija i dogodine dopustiti Đokoviću da ipak zaigra.

U svibnju će najbolji (cijepljeni) tenisači svijeta igrati Roland Garros. Nole bi mogao u out, jer je donesen zakon prema kojem svi sportaši koji dolaze u Francusku kako bi sudjelovali na nekom natjecanju moraju imati COVID potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On nema pravo igrati ako nije cijepljen i ukoliko neće poštivati pravila koja se odnosi na gledatelje, sakupljače loptica i ostale sudionike turnira. U kakvom bi to svijetu živjeli kada smo bismo dovodili u pitanje pravila samo zato što je netko zvijezda? Ja na to kažem ne", rekao je Christophe Castaner, bivši francuski ministar unutarnjih poslova.

Image
Komentar Šprajca /

Nole bi mogao ostati bez para i gaća. Antivaxeri s pravom mogu tvrditi da je riječ o globalnoj guštersko-kengurskoj zavjeri

Image
Komentar Šprajca /

Nole bi mogao ostati bez para i gaća. Antivaxeri s pravom mogu tvrditi da je riječ o globalnoj guštersko-kengurskoj zavjeri

Iz istog razloga za njega bi mogli ostati nedostižni i ovogodišnji Wimbeldon i US Opena, gdje također vrijede stroge mjere o cijepljenju. Tu nezahvalnu poziciju za Direkt je komentirao srpski politolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji jedan način da njegova karijera ne bude ugrožena, a taj način se zove da primi vakcinu. Ako on iz nekog razloga, on na to ima pravo, i dalje ne želi da primi vakcinu njegova karijera će biti ugrožena. Vidjeli smo kako je prošlo u Melbourneu, sve su naznake da će na Roland Garrosu biti slično, sve su to turniri koje je on lani osvajao, koji će mu odnijeti više bodova u zbiru ako na njih ne bude izašao", kaže Nikola Parun.

Iz Australije je otišao kao kriminalac, a ovako je dočekan kod kuće - kao nacionalni heroj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobrodošao Novače u zemlju kod svoje porodice, zaboravi one ružne stvari. Hvala Bogu da se vratio, sve najbolje. Stižemo iz Londona samo da vidimo Novaka", bili su neki od komentara obožavatelja na dočeku.

Novaka žele vidjeti i njegovi sponzori. Na razgovor ga je, zbog svega što se događalo u Melbourneu već pozvao najveći sponzor Lacoste. Mogao bi izgubiti Lacostovih deset milijuna američkih dolara godišnje. Necijepljenje će Đokovića skupo koštati. Ostaje bez zarade i bez potencijalnog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi se na njegovu karijeru moglo katastrofalno odraziti", komentirao je sportski komentator Mićo Dušanović.

Dok se Đoković bori sa zakonima, njegov najveći rival, Španjolac Rafael Nadal u Melbourneu niže pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, želim mu sve najbolje. Mislim da je situacija bila kaotična. Nije on jedini koji je loše odradio stvari u ovom slučaju", komentirao je cijeli slučaj Nadal.

U svakom slučaju Nadal sada ima game prednosti u lovu na 21 grand slam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo