UPOZORAVAJU GRAĐANE / Srpski tabloid piše o ljetovanju u Hrvatskoj, prozvali i influencere: 'Kupate se na krvi i grobovima srpskih mučenika'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Screenshot Alo.rs

Na samom početku pišu da je Hrvatska turističku ponudu u Srbiji reklamirala pod sloganom 'Hrvatska - Tako lijepa, tako blizu', a sada...

27.7.2022.
16:15
Dino Stanin/PIXSELL/Screenshot Alo.rs
VOYO logo

Srpski tabloid Alo.rs, koji je vrlo povezan s njihovim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, objavili su tekst s naslovom "IDETE U HRVATSKU NA MORE I SKUPO PLAĆATE DA VAS BIJU Postoji još mračnija tajna koju ustaše pokušavaju da sakriju od turista.

Naime, na samom početku pišu da je Hrvatska turističku ponudu u Srbiji reklamirala pod sloganom "Hrvatska - Tako lijepa, tako blizu", a sada se to promijenilo u "Hrvatska - Tako lijepa, tako blizu, tako genocidna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da je današnja Hrvatska zapravo nastavak NDH, odnosno da je drugi dio.

Image
PREMIJER O VUČIĆU I JASENOVCU /

Plenković: 'Srpski mediji pišu da smo ustaška vlada. To je histerična reakcija Beograda'

Image
PREMIJER O VUČIĆU I JASENOVCU /

Plenković: 'Srpski mediji pišu da smo ustaška vlada. To je histerična reakcija Beograda'

"Današnja Hrvatska država je nastala na temeljima NDH, poštuje iste vrijednosti koje su poštovale ustaše, osjeća istu onu konvertitsku mržnju prema Srbima koju su i oni osjećali i na svaki način pokušava umanjiti, sakriti i uništiti dokaze o genocidu nad Srbima, Židovima i Romima koji se dogodio tijekom Drugog svjetskog rata", piše Alo.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuju da Hrvatskoj smeta Vučić jer "ima kičmu" i prikazuje kakvi su Hrvati uistinu te da nije poput njihove prethodne vlasti u Srbiji koja je preko medija "pokušavala spriječiti da se sazna istina o Hrvatskoj i o činjenici da se njihovi stavovi ne razlikuju od stavova onih koji su klali Srbe u NDH".

Osim svoje bivše vlasti, prozivaju i bivšeg predsjednika, Borisa Tadića. Pišu da je on sa svojim ministrima išao u Hrvatsku na ljetovanje i objavljivao fotografije te da Tadić, njihovim riječima "beskičmenjak" nedostaje Hrvatima da bude na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato Hrvati javno pričaju kako bi Vučića hapsili, a tajno misle kako bi ga i klali kao što su zaklali i njegovog djeda i mnoge rođake", objašnjavaju.

Govore da Hrvatski narod mrzi Srbe te da ako na internetu ukucate "uništen automobil srpskih tablica u Hrvatskoj" dobit ćete tisuće rezultata, a ako se ukuca ""uništen automobil hrvatskih tablica u Srbiji" nećete dobiti nijedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tabloid toliko ide u krajnost da upozorava svoje građane da ako odu na ljetovanje u Hrvatsku, "uvijek postoji opasnost da dok negdje uživate ili se kupate zapravo gazite po krvi i grobovima srpskih mučenika".

Posljednjih tjedana i srpski influenceri ljeto provode na hrvatskoj obali, točnije na otoku Pagu, odnosno destinaciji Zrće, a to ne odgovara ovom tabloidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za manje od dva mjeseca ustaše su na otoku Pagu i njegovim vodama ubili točno 8100 Srba i Židova. Talijani su našli spisak kada su zauzeli logor i zatvorili ga. Na plažama su noćima trajala silovanja i ubijanja žena i djevojčica srpske i židovske nacionalnosti. Sve je to šezdesetih godina bilo proglašeno za spomen-područje, ali je s obnovom NDH pod Franjom Tuđmanom i nasljednicima 'zaboravljeno'", piše tabloid.

Kažu da njihovi mladi nisu svjesni da uz muziku gaze po krvi i grobovima srpskih žrtava te poručuju da u Hrvatskoj gotovo da ne postoji mjesto gdje nije izvršen bar jedan zločin nad Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak za kraj su se dotaknuli i cijena na našoj obali. Pišu da jedino objašnjenje što neki Srbi ljetuju u Hrvatskoj je zato što vole da ih netko tuče i ponižava na odmoru.

"Ako je tako, onda mogu naći neko mjesto gdje ih barem neće usput i opljačkati i 'klempaviti' naplaćujući im pivo na plaži skuplje nego u Barceloni, a hranu kao da nisu morski plodovi, nego suho zlato", zaključuje Alo.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo