čeka se dnk analiza / Stefanović: 'Dio oružja ispred Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Istragom je do sada utvrđeno da ručni bacač zolja potječe s ratišta iz Hrvatske, dok su dvije od četiri nađene bombe s ratišta iz BiH

30.10.2016.
20:47
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Dio oružja pronađenog nedaleko od obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH, izjavio je u nedjelju navečer ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, a prenose beogradski elektronički mediji.

Image
nekome se zamjerio? /

Oglasio se i Aleksandar Vučić: 'Nemam nijedan dokaz da me je netko htio ubiti'

Image
nekome se zamjerio? /

Oglasio se i Aleksandar Vučić: 'Nemam nijedan dokaz da me je netko htio ubiti'

Istragom je do sada utvrđeno da ručni bacač zolja potječe s ratišta iz Hrvatske, dok su dvije od četiri nađene bombe s ratišta iz BiH, s područja Sarajeva, rekao je Stefanović naglasivši da još nije poznato kako i kada je to oružje dospjelo u Beograd i otkud na terenu pored obiteljske kuće srbijanskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kasnije večeras čekamo rezultate DNK analize i da se utvrdi može li se ta osoba usporediti s nekom iz naše baze podataka", kazao je ministar.

On je ocijeno da incident s otkrivenim oružjem "nije stvar osobnog fizičkog osiguranja premijera Vučića", za koje drži da je "izvrsno", već tvrdi da je to pitanje rada "obavještajne i kontraobavještajne zaštite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić situaciju je ocijenio "ozbiljnom", sugerirajući da incident s otkrivenim oružjem "zahtijeva odgovore službi sigurnosti". 

Nikolić je novinarima rekao da je "zakazalo dubinsko osiguranje premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je netko zakazao i to treba otvoreno reći", istaknuo je Nikolić dodajući da ako se tako nešto može dogoditi da je onda "očigledno da mnogi ljudi ne rade svoj posao".

U blizini obiteljske kuće premijera Vučića u naselju Jajinci kod Beograda u subotu poslijepodne otkriven je arsenal oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, streljivo za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina beogradskih medija objavila je u nedjelju na naslovnim stranicama naslove koi impliciraju mogućni pokušaj atentata na predsjednika Vlade Aleksandra Vučića. Međutim, Vučić je izjavio u nedjelju na tiskovnoj konferenciji da "nije bilo pokušaja atentata".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo