Sud srušio zabranu putovanja / Stižu na more!? Češka će ipak dopustiti svojim građanima putovanje u inozemstvo

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

'Moguće je putovati u inozemstvo čak i na godišnji odmor. No kad se naši građani vrate, morat će biti negativni na Covid-19'

25.4.2020.
12:52
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Vlada Češke odlučila je građanima ukinuti zabranu putovanja u druge zemlje zbog razloga nevezanih uz posao.

"Moguće je putovati u inozemstvo čak i na godišnji odmor. No kad se naši građani vrate, morat će biti negativni na Covid-19, što će dokazati testom ili obavezno moraju ići u dvotjednu karantenu", kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva te zemlje Adam Vojtěch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak, 24. travnja u ponoć, ukida se zabrana slobodnog kretanja i javnog okupljanja više od 10 osoba istodobno. Zasad su javna okupljanja ograničena na dvije osobe", rekao je Vojtěch i dodao kako je Češka bila iznimno uspješna u sprječavanju širenja koronavirusa, prenose 24 sata.

Podsjetimo, u Češkoj izvanredno stanje traje od 12. ožujka. Tada su zabranjena putovanja u najrizičnije zemlje i ulazak u Češku putnika koji dolaze iz rizičnih područja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je nedavno građanima da ovo ljeto uživaju u ljepoti vlastite zemlje jer će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu zbog pandemije Covida-19. Ipak, Vlada je sada odlučila drukčije, a sud je njegovu odluku proglasio neustavnom, prenosi The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo