uznemirena javnost / Što se događa? Francuska pokreće nacionalnu istragu, sve više djece rađa se bez udova!

Image
Foto: Thinkstock

Izvješća su izazvala uznemirenost u francuskoj javnosti i sumnju da se možda radi o nekoj vrsti otrova u hrani, vodi ili zraku

31.10.2018.
17:04
Thinkstock
VOYO logo

"Francuska je pokrenula nacionalnu istragu o tome zašto su se bebe u nekim dijelovima zemlje rodile bez ruku ili nogu, nakon što je nekoliko novih slučajeva prijavljeno ovaj tjedan", objavilo je ministarstvo zdravstva u srijedu.

Agencija za javno zdravstvo Sante Publique France rekla je da je identificirala 11 dodatnih slučajeva beba rođenih bez udova između 2000. i 2014. u ruralnom departmanu Ain na istoku Francuske, blizu granice sa Švicarskom, gdje je već prijavljeno sedam slučajeva između 2009. i 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također ima slučajeva deformiteta u djece u dvama departmanima na zapadu Francuske: četiri slučaja na području Morbihan između 2011. i 2013. i tri u susjednom Loire-Atlantique 2007. i 2008. Ain i Loire Atlantique udaljeni su nekoliko stotina kilometara.

Izvješća su izazvala uznemirenost u francuskoj javnosti i sumnju da se možda radi o nekoj vrsti otrova u hrani, vodi ili zraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoću znati, mislim da hoće znati cijela Francuska", rekla je ministrica zdravstva Agnes Buzyn za BFM TV. "Mogao bi biti faktor iz okoliša. Možda je uzrok u tome što su te žene jele, pile ili udisale", kazala je.

Početna istraga početkom listopada pokazala je da učestalost novorođene djece s deformitetima na zapadu Francuske nije veća nego u ostalim dijelovima zemlje, no sada je otvorena šira istraga. "Istražitelji će morati otkriti što te obitelji imaju zajedničko", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je komplicirano, moramo istražiti povijest obitelji u slučajevima koji ponekad datiraju unazad deset godina ili više", rekla je.

Očekuje se da će prvi zaključci biti objavljeni 31. siječnja, a potpuna izvješća do lipnja 2019. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo