KANCELARKA U PROBLEMIMA / Što se događa s Angelom Merkel? Drhtala je, a ponuđenu čašu vode je odbila

'Bit će jako mnogo zainteresiranih koji će htjeti preuzeti njeno mjesto'

28.6.2019.
7:00
VOYO logo

Ozbiljno se počelo diskutirati o zdravlju njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je ponovno viđena kako se nekontrolirano trese. Na susretu s predsjednikom  Frankom-Walterom Steinmeierom je drhtala, a ponuđenu čašu vode je odbila.

"Nismo sigurni što se zdravstvene situacije tiče. Sve dosadašnje analize pokazuju da se radi o dehidraciji. Da li je nešto ozbiljnije to ne možemo reći, to je pitanje za nekoga tko se bavi zdravstvenom analizom", kazao je za RTL Direkt komentator političkih događaja GoranBandov, a nadovezala se neurologinja dr. Srđana Telarović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je suditi o nekome bez da ste ga pregledali, bez da ste učinili dijagnostičku obradu, ali svakako možemo se referirati na ekstremnevremenske uvjete, dehidracija može doprinijeti da se osjećamo loše i doprinjeti tome da imamo tremor."

U Berlinu su vremenski uvjeti bili ekstremni, ali ovo nije prvi put da se Angela Merkel nekontrolirano tresla. Prvi puta ase to dogodilo 2017. u Meksiku, drugi puta kada joj je u goste stigao ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky. Dovoljno da se njezino stanje protumači kao kraj jedne ere za Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve pretpostavke nisu iznenađenje, još od migrantske krize 2015., kada su mediji propustili par prilika za predvidjeti neizbježan kraj Angele Merkel, njemačke kancelarke i najmoćnije političarke u Europi", riječi su Matthewa Qvortrupa, autora knjige o Angeli Merkel.

Svi se pitaju je li jedna od najizdržljivijih političarki, koja može pregovarati i više od 12 sati u komadu, ozbiljno bolesna. Na Twitteru su se odmah sjetili Hitlera koji se znao tresti zbog Parkinsonove bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predrasuda je da svaki tremor imperativno znak Parkinsonove bolesti, u većini slučajeva se ne radi o tome. U većini slučajeva statistički se radi o esencijalnom tremoru, to je jedan dobroćudni benigni tremor", objasnila je neurologinja Telarović.

Merkel, koja je kancelarka od 2005. je svoj odlazak najavila za 2021. godinu kada joj ističe četvrti mandat. Borba za njezinu fotelju tek slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će jako mnogo zainteresiranih koji će htjeti preuzeti njeno mjesto. Da li je to Anna Gret koja je preuzela CDU ili netko drugi od pretendenata, to ćemo još vidjeti, a naravno da je i pitanje tko će zapravo upravljati Njemačkom", smatra Bandov.

Njezina moć slabi još od migrantske krize, na europarlamentarnim izborima njezina je stranka prvi puta u povijesti imala jednak rezultat kao Zeleni. Bez obzira na to kada ode iz politike upućeni tvrde da će nakon Angele Merkel Njemačka dobiti najsložniju Vladu do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo