Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KANCELARKA U PROBLEMIMA

Što se događa s Angelom Merkel? Drhtala je, a ponuđenu čašu vode je odbila

'Bit će jako mnogo zainteresiranih koji će htjeti preuzeti njeno mjesto'

Laura Šiprak/ 28.6.2019. u 7:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ozbiljno se počelo diskutirati o zdravlju njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je ponovno viđena kako se nekontrolirano trese. Na susretu s predsjednikom  Frankom-Walterom Steinmeierom je drhtala, a ponuđenu čašu vode je odbila.

"Nismo sigurni što se zdravstvene situacije tiče. Sve dosadašnje analize pokazuju da se radi o dehidraciji. Da li je nešto ozbiljnije to ne možemo reći, to je pitanje za nekoga tko se bavi zdravstvenom analizom", kazao je za RTL Direkt komentator političkih događaja GoranBandov, a nadovezala se neurologinja dr. Srđana Telarović:

"Teško je suditi o nekome bez da ste ga pregledali, bez da ste učinili dijagnostičku obradu, ali svakako možemo se referirati na ekstremnevremenske uvjete, dehidracija može doprinijeti da se osjećamo loše i doprinjeti tome da imamo tremor."

U Berlinu su vremenski uvjeti bili ekstremni, ali ovo nije prvi put da se Angela Merkel nekontrolirano tresla. Prvi puta ase to dogodilo 2017. u Meksiku, drugi puta kada joj je u goste stigao ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky. Dovoljno da se njezino stanje protumači kao kraj jedne ere za Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ovakve pretpostavke nisu iznenađenje, još od migrantske krize 2015., kada su mediji propustili par prilika za predvidjeti neizbježan kraj Angele Merkel, njemačke kancelarke i najmoćnije političarke u Europi", riječi su Matthewa Qvortrupa, autora knjige o Angeli Merkel.

Svi se pitaju je li jedna od najizdržljivijih političarki, koja može pregovarati i više od 12 sati u komadu, ozbiljno bolesna. Na Twitteru su se odmah sjetili Hitlera koji se znao tresti zbog Parkinsonove bolesti.

Upravo se čita

Image
optužen za plaćeništvo

Sutra počinje suđenje Hrvatu zarobljenom u Ukrajini, prijeti mu smrtna kazna. Hrvatska ne može ništa

"Predrasuda je da svaki tremor imperativno znak Parkinsonove bolesti, u većini slučajeva se ne radi o tome. U većini slučajeva statistički se radi o esencijalnom tremoru, to je jedan dobroćudni benigni tremor", objasnila je neurologinja Telarović.

Merkel, koja je kancelarka od 2005. je svoj odlazak najavila za 2021. godinu kada joj ističe četvrti mandat. Borba za njezinu fotelju tek slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Bit će jako mnogo zainteresiranih koji će htjeti preuzeti njeno mjesto. Da li je to Anna Gret koja je preuzela CDU ili netko drugi od pretendenata, to ćemo još vidjeti, a naravno da je i pitanje tko će zapravo upravljati Njemačkom", smatra Bandov.

Njezina moć slabi još od migrantske krize, na europarlamentarnim izborima njezina je stranka prvi puta u povijesti imala jednak rezultat kao Zeleni. Bez obzira na to kada ode iz politike upućeni tvrde da će nakon Angele Merkel Njemačka dobiti najsložniju Vladu do sada.

Laura Šiprak/ 28.6.2019. u 7:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
upucao mu je kuma

Tko je čovjek koji je upucao ubojicu u Cetinju? Već su mu sudili za ubojstvo prije 16 godina

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba