GLAVNI TAJNIK NATO-a / Stoltenberg: 'Članstvo u NATO-u pomoći će Crnoj Gori u učvršćivanju sigurnosti u regiji'

Image
Foto: AP Images

Crna Gora je službeno postala 29. članicom NATO-a u lipnju ove godine, a glavni tajnik NATO-a kazao je kako je uvjeren da će članstvo pomoći Crnoj Gori u učvršćivanju sigurnosti i stabilnosti u regiji

31.12.2017.
14:08
AP Images
VOYO logo

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u intervjuu objavljenom u nedjelju da će članstvo u Sjevernoatlantskom savezu pomoći Crnoj Gori u učvršćivanju sigurnosti i stabilnosti u regiji.

Stoltenberg je istaknuo u intervjuu za podgoričke Dnevne novine da je NATO savez demokracija ujedinjen s jednim ciljem - da zemlje članice stoje jedna uz drugu i međusobno se brane, te kako je "uvjeren da će članstvo u NATO pomoći Crnoj Gori u učvršćivanju sigurnosti i stabilnosti u regiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je službeno postala 29. članicom NATO-a u lipnju ove godine. Također je rekao kako je NATO zahvalan Crnoj Gori na konkretnim i važnim doprinosima i pozdravio je odluku crnogorske vlade do 2024. krene s izdvajanjima dva posto BDP-a za obranu i sigurnost.

Stoltenberg smatra da je zapadni Balkan strateški važna regija za NATO i zbog toga je, kako je rekao, Savez i dalje u potpunosti angažiran na tom području. Naglasio je i da je suradnja s Europskom unijom ključna za učinkovito rješavanje sigurnosnih izazova 21. stoljeća, posebice na zapadnom Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje očekuje li novo miješanje Rusije u izbore u Crnoj Gori, Stoltenberg je samo podsjetio da svaka nacija ima pravo odlučiti o svojoj o budućnosti i birati političke i sigurnosne aranžmane s drugim narodima i organizacijama, bez miješanja bilo koje treće strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo