globalna prijetnja / Stoltenberg ponovno traži mirno rješenje sjevernokorejske krize

Image
Foto: AP

'Mi smo jednako zabrinuti kao i vi kada se radi o provokativnom i nepromišljenom ponašanju Sjeverne Koreje koje predstavlja izravnu prijetnju Japanu i regiji', rekao je Stoltenberg

30.10.2017.
8:50
AP
VOYO logo

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg podsjeto je u ponedjeljak tijekom posjeta Japanu na svoje stajalište oko globalne prijetnje koju predstavlja Sjeverna Koreja, naglasivši kako je potrebno pronaći mirno rješenje krize a ne upustiti se u vojnu akciju.

"Mi smo jednako zabrinuti kao i vi kada se radi o provokativnom i nepromišljenom ponašanju Sjeverne Koreje" koje predstavlja izravnu prijetnju Japanu i regiji, ali i "globalnu prijetnju", rekao je Stoltenberg u govoru u Tokiju pred stručnjacima i djelatnicima japanskog ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, "ne treba koristiti oružanu silu, treba naći mirno rješnje" krize, naglasio je.

On je već ranije upozorio da bi vojna intervencija u Sjevernoj Koreji mogla imati nesagledive posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NATO snažno podupire politički, diplomatski i ekonomski pritisak na Sjevernu Koreju", ponovio je u ponedjeljak, inzistirajući kako je potrebno osigurati da sankcije koje je u rujnu protiv Pjongjanga izglasao UN budu u potpunosti provedene.

Početkom rujna Pjongjang je obavio šesti nuklearni pokus, a američka obavještajna agencija CIA je rekla da će Sjeverna Koreja možda već za nekoliko mjeseci razviti projektile koji mogu pogoditi SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump razmijenili su u posljednje vrijeme puno ratobornih izjava a Trump je u više navrata kazao kako ne isključuje vojnu opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo