reakcija na napade / Stotine policajaca prosvjedovalo na Elizejskim poljima u Parizu: 'Želimo veće ovlasti!'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policajci u civilnoj odjeći su nešto više od pola sata ometali promet oko Slavoluka pobjede

18.10.2016.
15:24
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Više stotina policajca prosvjedovalo je na Elizejskim poljima u Parizu noću na utorak, deset dana nakon napada na njihove kolege u pariškom predgrađu, tražeći veća jamstva sigurnosti za svoj rad.

Njihovo je ponašanje šef francuske policije Jean-Marc Falcone ocijenio "neprihvatljivim" jer drži da su prosvjednici oslabili državnu policiju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci u civilnoj odjeći su nešto više od pola sata ometali promet oko Slavoluka pobjede i na najpoznatijoj aveniji oko 1 sat iza ponoći, javlja AFP.

Na pozive putem SMS-a skup je počeo pred bolnicom u kojoj je 28-godišnji policajac stavljen u induciranu komi pošto je teško opečen u napadu 8. listopada na jugu Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak osoba je razbilo stakla dvaju policijskih vozila koja su zatim zapalili Molotovljevim koktelima kako bi blokirali policaje u njima. Četvorica agenata su ranjena, od kojih dvojica teško.

Tri dana nakon napada, više stotina policajaca okupilo se u tišini ispred policijskih postaja u Francuskoj izražavajući solidarnost s napadnutim kolegama i tražeći veće ovlasti i oštrije odgovore na nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo