Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Završili u 'krkljancu'

Stotinu vozača slušalo je Google pa su ubrzo požalili: Svi su završili u blatu!

Izu Googlea su objasnili da pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnogobrojne faktore

Image

Auti, Blato, Google Maps

Foto: Shutterstock (ilustracija)
Vijesti.hr/ 27.6.2019. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da i tehnologija može zakazati pokazuje posljednji primjer s korištenjem Google Mapsa. Oko stotinu vozača se u nedjelju na potezu prema zrakoplovnoj luci u Denveru u SAD-u našlo u velikom "krkljancu".

CNN piše da je zbog prometne nesreće na jednoj cesti prema zrakoplovnoj luci u Denveru, aplikacija vozače vodila zaobilaznim putem, koji im je trebao skratiti vrijeme putovanja. No, čini se da je to bilo predobro da bi bilo istinito. 

Stotinu vozača krenulo je prečicom koja se pretvorila u blatnjavi makadamski put i auti su redom završavali u blatu. Kolona vozila postajala je sve veća, pogotovo zato jer neki automobili uopće nisu mogli proći tim putem. 

Connie Monsees bila je na putu do aerodroma kako bi pokupila supruga koji se vraćao s puta. No, naišla je na ogromnu gužvu na zaobilaznom putu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mislila sam da možda postoji prečac i upisala sam to u Google maps, dao mi je rutu za koju je pisalo da je upola kraće vrijeme dolaska. Inicijalno je bilo 43 minute, a na predloženoj ruti je pisalo 23 minute. Tako sam odabrala taj kraći put. Naišla sam na brojne automobile koji su išli tom rutom pa sam mislila da je okej, ali nije bilo okej", kazala je Monsees. 

Predstavnici Googlea dali su objašnjenje za CNN. Objasnili da pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnogobrojne faktore, a to uključuje i izravnost te veličinu ceste. 

Upravo se čita

"Iako se trudimo da uvijek ponudimo najbolju moguću rutu, problemi se ipak mogu pojaviti zbog nepredvidivih okolnosti poput primjerice nepovoljnih vremenskih uvjeta. Predlažemo svim vozačima da uvijek poštuju zakon, budu oprezni i donose najbolje odluke u vožnji", kazali su iz Googlea za CNN.  

Vijesti.hr/ 27.6.2019. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba