Završili u 'krkljancu' / Stotinu vozača slušalo je Google pa su ubrzo požalili: Svi su završili u blatu!

Image
Foto: Shutterstock (ilustracija)

Izu Googlea su objasnili da pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnogobrojne faktore

27.6.2019.
14:40
Shutterstock (ilustracija)
VOYO logo

Da i tehnologija može zakazati pokazuje posljednji primjer s korištenjem Google Mapsa. Oko stotinu vozača se u nedjelju na potezu prema zrakoplovnoj luci u Denveru u SAD-u našlo u velikom "krkljancu".

CNN piše da je zbog prometne nesreće na jednoj cesti prema zrakoplovnoj luci u Denveru, aplikacija vozače vodila zaobilaznim putem, koji im je trebao skratiti vrijeme putovanja. No, čini se da je to bilo predobro da bi bilo istinito. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotinu vozača krenulo je prečicom koja se pretvorila u blatnjavi makadamski put i auti su redom završavali u blatu. Kolona vozila postajala je sve veća, pogotovo zato jer neki automobili uopće nisu mogli proći tim putem. 

Connie Monsees bila je na putu do aerodroma kako bi pokupila supruga koji se vraćao s puta. No, naišla je na ogromnu gužvu na zaobilaznom putu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislila sam da možda postoji prečac i upisala sam to u Google maps, dao mi je rutu za koju je pisalo da je upola kraće vrijeme dolaska. Inicijalno je bilo 43 minute, a na predloženoj ruti je pisalo 23 minute. Tako sam odabrala taj kraći put. Naišla sam na brojne automobile koji su išli tom rutom pa sam mislila da je okej, ali nije bilo okej", kazala je Monsees. 

Predstavnici Googlea dali su objašnjenje za CNN. Objasnili da pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnogobrojne faktore, a to uključuje i izravnost te veličinu ceste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se trudimo da uvijek ponudimo najbolju moguću rutu, problemi se ipak mogu pojaviti zbog nepredvidivih okolnosti poput primjerice nepovoljnih vremenskih uvjeta. Predlažemo svim vozačima da uvijek poštuju zakon, budu oprezni i donose najbolje odluke u vožnji", kazali su iz Googlea za CNN.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo