uhićen vozač iz sj. irske / Strava u Engleskoj: U kamionu pronašli 39 mrtvih, među njima i tinejdžer

Image
Foto: AP Images

Policija je uhitila 25-godišnjeg vozača iz Sjeverne Irske

23.10.2019.
12:44
AP Images
VOYO logo

Britanska policija izvijestila je da je u kamionu u Essexu pronađeno 39 mrtvih osoba, uključujući i tinejdžera, pišu britanski mediji.   

Policija je uhitila 25-godišnjeg vozača iz Sjeverne Irske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski dužnosnik Andrew Mariner rekao je da pokušavaju identificirati mrtve, ali da će to vjerojatno biti dugotrajan proces. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su sve koji imaju bilo kakve informacije o slučaju da se jave policiji čim prije i napomenuli kako ne mogu otkriti više detalja.

Iz Bugarske ušao u Britaniju 

Waterglade Industrial Park, gdje je kamion pronađen, zatvoren je, a u njega je došao kordon policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se da je kamion iz Bugarske ušao u Britaniju u subotu, a navodno je ušao preko luke Holyhead u sjevernom Walesu, što je potaknulo velike sumnje da je vozač dobro znao tko mu je u kamionu.

Image

Jezivo otkriće u Engleskoj: Ovo je 'kamion smrti' u kojem su pronašli 39 tijela

Image

Jezivo otkriće u Engleskoj: Ovo je 'kamion smrti' u kojem su pronašli 39 tijela

Seamus Leheny, voditelj Udruženja za prijevoz tereta (FTA) iz Sjeverne Irske, rekao je da se treba utvrditi kojim je putem došao kamion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postoji direktna ruta za Holyhead iz Dublina. Ako je kamion došao iz Bugarske, ulazak u Britaniju preko Holyhead je neortodoksna ruta. Ljudi govore da su se povećale sigurnosne kontrole na mjestima poput Dovera i Calaisa, pa bi moglo biti jednostavnije ući iz Cherbourga ili Roscoffa, preko Rosslarea i onda do Dublina. To je duži, zaobilazni put te bi dobili jedan dodatni dan putovanja".

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da nema nikakve informacije o događaju, osim onih koje su dobili iz britanskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson: ''Zaprepašten sam''

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je "užasnut tragičnim događajem".

''Zaprepašten sam tragičnim događajem u Essexu. Obaviješten sam o svim novim događajima. Home Office (vladina agencija koja brine o sigurnosti građana) će surađivati s lokalnom policijom Essexa kako bismo utvrdili što se točno dogodilo. Moje misli su sa svima koji su izgubili život i s njihovim najbližima", napisao je Johnson na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervativna zastupnica u britanskom parlamentu, rodom iz Thurrocka, Jackie Doyle-Price, osudila je postupke koji čine trgovci ljudima.

''Stravične novosti o 39 osoba koje su pronađene mrtve u kontejneru u Greysu. Trgovanje ljudima je ogavan i opasan posao. Ovo je velika istraga za policiju iz Essexa. Nadajmo se da će privesti ubojice pravdi", napisala je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo