krvavi pohod / Stravičan zločin na ruskom sveučilištu! Napadač ubio 8 ljudi, ubojstva je najavio na društvenim mrežama: 'Samo je pucao...'

Napisao je da je prepun mržnje i da motiv ubojstava nije ni politički ni religijski

20.9.2021.
18:50
VOYO logo

Stravičan zločin na sveučilištu u ruskom gradu Permu. 18-godišnji napadač usred bijela dana ušetao je u sveučilišni kampus s puškom i krenuo u krvavi pohod. Ubio je osmero, a ozlijedio 28 ljudi. Pri uhićenju je ranjen.

Motiv za krvavi pohod nije ni religijski ni politički, kako je sam objavio na društvenim mrežama, gdje je ubojstva i najavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bježeći pred mecima, prestravljeni studenti iskakali su kroz prozore zgrade sveučilišnog kampusa u ruskom gradu Permu. Maskirani 18-godišnjak s puškom je ušetao na fakultet u 11 sati prema tamošnjem vremenu i počeo nasumično pucati.

Horor trajao do uhićenja ubojice

Image
IMA MRTVIH I RANJENIH /

Pucnjava na sveučilištu u ruskom Permu: Studenti skakali kroz prozor, sveučilište izdalo upozorenje

Image
IMA MRTVIH I RANJENIH /

Pucnjava na sveučilištu u ruskom Permu: Studenti skakali kroz prozor, sveučilište izdalo upozorenje

''Stajali smo s prijateljima pokraj auta na ulazu na fakultet, uoči početka nastave. Čuli smo pucnjeve, okrenuli smo se, on je stajao s puškom, udaljen dvadeset metara. Razbježali smo se na sve strane. Samo je pucao prema nama'', kazao je jedan od studenata.

''Isprva nisam shvatio da su to hici. Svi su trčali, a ja sam hodao u suprotnom smjeru. Odlučio sam i ja krenuti u drugom smjeru. Tada sam vidio kako je netko s moje lijeve strane pao, zgrabio sam tog čovjeka i odvukao ga do auta'', ispričao je drugi student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jezivom pohodu napadač je ubio osmero i ozlijedio 28 ljudi. Oni koji nisu uspjeli pobjeći iz zgrade fakulteta, zaključali su se u sobe.

''Bio sam na petom katu. Drugi su studenti vidjeli napadača. Imali smo sreću što nije došao do nas. Zabarikadirali smo se, zatim su nas evakuirali'', kazao je svjedok pucnjave.

U trenutku napada u kampusu, u kojem se školuje 12 tisuća studenata, bilo ih je 3000. Sveučilište je opkolila policija. Horor je trajao do uhićenja ubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao da je prepun mržnje

''Napadač je ranjen jer se opirao uhićenju. Sada je u bolnici. Istraga je u tijeku. Prikupljamo materijal za profiliranje osumnjičenog'', rekla je Svetlana Petrenko, glasnogovornica ruskog Istražnog odbora.

18-godišnji student napad na sveučilište najavio je na društvenoj mreži. Napisao je da je prepun mržnje i da motiv ubojstava nije ni politički ni religijski. Nadzorne snimke uhvatile su ga kako kupuje pušku s gumenim mecima koju je, sumnja se, prepravio u smrtonosno oružje. Ruski predsjednik izrazio je sućut obiteljima poginulih.

''Potpuno razumijem da nijedna riječ suosjećanja ne može umanjiti gorčinu gubitka, bol zbog tog gubitka, osobito kad govorimo o mladim ljudima koji tek počinju svoj životni put. Ovo je velika katastrofa. I ne samo za obitelji koje su izgubile djecu, već i za cijelu državu'', kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Istražitelji trebaju otkriti kako je, uz iznimno stroge ruske zakone o posjedovanju oružja, do ovog stravičnog zločina ipak došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo