Zaoštravanje odnosa / Stručnjaci zabrinuti: 'Samo jedna Kimova bomba promijenit će sadašnjicu'

Image
Foto: AP Images

SAD je na Afganistan bacio najveću nenuklearnu bombu ikad. A Sjeverna Koreja pokazuje svoje nuklearno naoružanje. Tenzije su, dakle, sve žešće

24.4.2017.
9:41
AP Images
VOYO logo

"Nuklearno oružje jedini je štit Severne Koreje od moguće američke i intervencije drugih svetskih sila kakve su provedene u Iraku, Libiji i drugim zemljama", ističe vanjskopolitički analitičar Nenad Radičević za Al Jazeeru Balkans.

Zaoštrila je situacija između SAD-a i Sjeverne Koreje. Američka administracija gubi strpljenje, a na drugoj strani Kim Jong-un ponovo prijeti. Samo jedna bačena nuklearna bomba, ističu stručnjaci, potpuno će promijeniti sadašnjicu u kojoj živimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosad bi već Zapad ili neke zemlje iz okruženja Sjeverne Koreje pronašle rješenje da su mogli pronaći političke mehanizme, no tamo očito nema nagovještaja da postoje osnove za neka sredstva koja su politički razumna – recimo podrškom opoziciji ili nekim pokretima koji bi doveli u pitanje režim ili, radikalnije, nekom obojenom revolucijom’, kazao je vojni analitičar Aleksandar Radić za Al Jazeeru Balkans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike