Sramotna presuda / Student u Tunisu osuđen na godinu dana zatvora zbog homoseksualnosti

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Dvije nevladine udruge traže izmjenu članka Kaznenog zakona koji za homoseksualce i lezbijke predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine

24.9.2015.
17:33
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Sud u srednjoistočnom dijelu Tunisa osudio je studenta na godinu dana zatvora zbog homoseksualnosti, priopćio je u četvrtak njegov odvjetnik, koji je smjesta uložio žalbu na presudu, a negodovale su i nevladine udruge.

Mladić je uhićen 6. rujna u području Hamam-Sus u sklopu istrage o ubojstvu muškarca u čijem je mobitelu pronađen njegov broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je mladić zanijekao ikakvu vezu s tim događajem te je oslobođen optužbe za ubojstvo i umiješanost u ubojstvu, tijekom ispitivanja je izašlo na vidjelo da je sa žrtvom održavao seksualne odnose pa je protiv njega odmah pokrenut novi postupak, pojasnio je odvjetnik.

Također je dodao da je njegov klijent, protivno svojoj volji, bio podvrgnut analnom pregledu. U utorak mu je izrečena kazna strogog zatvora u trajanju od jedne godine zbog homoseksualnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije nevladine udruge traže izmjenu članka Kaznenog zakona koji za homoseksualce i lezbijke predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo