napeto stanje / Studenti Sveučilišta u Mostaru odbacili Komšićevu ponudu: 'On je za nas persona non grata'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

'Takve nas stvari ne zanimaju od nekoga tko se lažno predstavlja kao Hrvat, a napose kao predstavnik ovoga naroda'

9.10.2018.
19:28
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić nazvao je novoizabranog člana BiH Predsjedništva Željka Komšića 'personom non grata' te je potvrdio kako je vodstvo Studentskoga zbora u utorak odbacilo njegovu 'ponudu' da im zajedno s kolegama iz istočnog dijela grada dodijeli ured koji je u Mostaru koristio odlazeći hrvatski član državnog vrha Dragan Čović.

"Takve nas stvari ne zanimaju od nekoga tko se lažno predstavlja kao Hrvat, a napose kao predstavnik ovoga naroda. On je za nas persona non grata i naravno da ćemo odbiti ako bude i stigla takva ponuda", rekao je za Hinu Džoić. On je potvrdio kako je tijekom dana održana sjednica vodstva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koje je jednoglasno odbacilo mogućnost da se susretnu s Komšićem jer ga smatraju nelegitimnim, nametnutim hrvatskim predstavnikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džoić je pojasnio kako međutim još uvijek nisu službeno dobili bilo kakvu ponudu od samoga Komšića.

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je potvrdio kako kani ispuniti obećanje dano u predizbornoj kampanji o zatvaranju ureda hrvatskog člana državnog vrha u Mostaru, što ga je tamo tijekom svog mandata otvorio Dragan Čović, a sredstva koja su izdvajana za održavanje tog zdanja bit će preusmjerena za financiranje potreba mostarskih studenata. U Komšićevoj izjavi, koja je u utorak dostavljena medijima iz središnjice njegove stranke Demokratska fronta (DF), stoji kako će on predložiti da se zgrada u kojoj je Čović otvorio ured ustupi na korištenje dvama sveučilištima koja djeluju na istočnoj i zapadnoj obali Neretve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo