'Glupi k***n sin' / 'Stupid son of a bitch!', uzvratio Biden novinaru na pitanje, nije znao da mu je uključen mikrofon

Image
Foto: AP

'Ne, to je velika prednost, veća inflacija', promrmljao je Biden, smiješeći se iza mikrofona, očito računajući da je presica gotova, a onda u čistom folkloru dodao

25.1.2022.
8:28
AP
VOYO logo

Skandal u Bijeloj kući, ovaj put zato što predsjednik nije pazio na izražavanje, usto savršeno nesvjestan da mu je mikrofon ostao uključen. Vijest su prenijele sve svjetske agencije.

Tiskovna konferencija u Bijeloj kući u ponedjeljak zapravo je bila gotova, novinari i snimatelji dobrano su već i izašli iz dvorane kad je Peter Doocy, novinar Fox Newsa dobacio predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu još jedno pitanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislite li da je inflacija prepreka na izborima?"

"Ne, to je velika prednost, veća inflacija", promrmljao je Biden, smiješeći se iza mikrofona, očito računajući da je presica gotova, a onda u pravom američkom folkloru dodao i: "Koji glupi k***n sin!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biden caught on hot mic calling Peter Doocy a "stupid son-of-a-bitch" when he asked a question about inflation pic.twitter.com/sA4dDIKTn1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvornom obliku bezbroj puta opjevana psovka zapravo glasi: "Son of a bitch." Na Bidenovu nevolju, sve su, osim mikrofona, uredno zabilježile i kamere i snimka je postala prvoklasna politička vijest.

Pitanje, inače, nije bilo glupo, bez obzira na katastrofalnu povijest odnosa između Bidena i Fox Newsa, televizijskog kanala omiljenog kod bivšeg predsjednika Donalda Trumpa s brojnim ispadima na liniji svega onoga što je Trump bio i radio kao predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, bez obzira i na Doocyjev niz "izazovnih" ranijih pitanjima suradnicima Bidena u bijeloj kući.

Image
Radikalizirao pristaše /

Trump i dalje osporava rezultate predsjedničkih izbora. Pokušava potkopati elektorski kolegij

Image
Radikalizirao pristaše /

Trump i dalje osporava rezultate predsjedničkih izbora. Pokušava potkopati elektorski kolegij

Pitanje se odnosilo na činjenicu da SAD bilježi desetljećima rekordnu inflaciju od sedam posto, sve u svjetlu toga da su za ovu godinu zakazani izbori za Kongres, po svih 435 kongresnih distrikta. A političko ekonomska jednadžba je jasna, viša inflacija, slabiji rejting vladajućih, dakle Demokratske stranke Joea Bidena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela kuća je nedavno objavila da smatra da će inflacija biti tek kratkotrajni problem, da neće utjecati na izbore. Jasno je, međutim, da se s time neće složiti baš svatko, u svakom slučaju ne ona "druga strana".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo