Je li se Nole preračunao? / Sud odgađa izgon necijepljenog Đokovića iz Australije do ponedjeljka. Tenisač je po mrežama bio tako siguran da će uspjeti

Image
Foto: AP

Ostaje nejasno i kako je to Vučić razgovarao s Đokovićem ako su tenisaču, pri zadržavanju, navodno oduzeli mobitel

6.1.2022.
10:55
AP
VOYO logo

Australski sud odgodio je odluku o žalbi Novaka Đokovića na zabranu ulaska u zemlju do ponedjeljka u 10 sati po lokalnom vremenu, objavila je u četvrtak novinska agencija Tanjug.  

Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju. Prvi tenisač svijeta podnio je žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu trebao je biti u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog odgode sudskog postupka australske vlasti nisu zahtijevale da Đoković napusti zemlju. Državni pravobranitelj u ovom slučaju Christopher Tran objavio je da će Đoković moći ostati u Australijo do saslušanja na sudu. 

Lokalne vlasti države Viktorije, čiji je Melbourne glavni grad, nisu mu odobrile ulazak u zemlju jer nije cijepljen, a potom nije podnio odgovarajući zahtjev. Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nekoliko sati Australije /

Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: 'Rekao sam Novaku da je cijela Srbija uz njega.' A onda Novaka protjerali

Image
Nekoliko sati Australije /

Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: 'Rekao sam Novaku da je cijela Srbija uz njega.' A onda Novaka protjerali

O antivakserko teniskom slučaju sinoć se oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Upravo sam završio telefonski razgovor s Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti poduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisača svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo", napisao je Vučić na svom Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo kratko nakon objave svjetske agencije opovrgnule su optimizam predsjednika Vučića, prenijele su vijest da je Đoković dobio rješenje o izgonu iz Australije jer mu je odbijena viza.

Ostaje nejasno kako je Vučić telefonski razgovarao s Đokovićem zato što su agencijske vijesti navodile da je Đoković proveo nemali broj sati okružen policajcima koji su ga čuvali i - bez mobitela koji mu je navodno bio oduzet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još prekjučer Đoković je objavljivao ovakvu poruku po svojim profilima na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22.!"

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo