U karanteni su / Sudjelovali u organizaciji skupa: Još dva člana Trumpovog izbornog tima pozitivna na koronavirus

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

'Nosili su maske cijelo vrijeme', izjavio je glasnogovornik Tim Murtaugh

23.6.2020.
7:22
AP Images
VOYO logo

Dva nova člana izbornog tima američkog predsjednika Donalda Trumpa koji su sudjelovali u organizaciji njegovog skupa u Tulsi u državi Oklahoma pozitivno je na Covid-19.

Te su dvije osobe bile nazočne na okupljanju, no "nosile su maske cijelo vrijeme", izjavio je Tim Murtaugh, glasnogovornik izbornog tima američkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim su rezultati obznanjeni, odmah su na snagu stupile procedure karantene i testiranja", dodao je.

Nekoliko sati prije početka skupa u subotu navečer Trumpov tim je objavio da je šest članova pozitivno na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Blago poboljšanje /

Nakon 100 dana malo života vratilo se u New York, jednom od epicentra pandemije koronavirusa

Organizacija tog skupa, prvog od ožujka, izazvala je žestoku polemiku u javnosti jer je dosta ljudi izrazilo zabrinutost zbog zdravstvenih posljedica i nepoštivanja pravila o socijalnom distanciranju.

Planira zamrznuti izdavanje "zelenih karti"

Američki predsjednik Donald Trump planira zamrznuti izdavanje "zelenih karti" i nekih vrsta radnih viza do 2021. u ime borbe protiv nezasposlenosti iako je to potez kojem se žestoko protive poslovni krugovi, doznaje agencija Reuters pozivajući se na izvore u vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suočen s gubitkom milijuna radnih mjesta kao posljedicom karantene uvedene zbog pandemije koronavirusa, Trump je prije dva mjeseca odlučio suspendirati na 60 dana izdavanje "zelenih karti" ne dirajući, međutim, vize za privremene radnike.

Novi dekret kojeg će Trump potpisati tijekom dana produljit će tu "pauzu" do 31. prosinca i obuhvatit će više tipova radnih viza među kojima i vize tipa H1-B koje se koriste u sektoru visoke tehnologije, zatim vize tipa H2B rezervirane za slabo kvalificirane radnike, uz iznimku radnika u prehrambenoj industriji, vize tipa J namijenjene uglavnom za studente istraživače  te vize namijenjene za radnike koji se premještaju unutar tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki konzulati zatvoreni za rutinsko izdavanje viza

Poslovni krugovi, posebice velike tehnološke tvrtke i Američka gospodarska komora, protive se tom potezu i tvrde da će suspenzija viza zakočiti oporavak ekonomije od štete koju je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Efekt ove mjere će u prvo vrijeme biti ograničen jer su američki konzulati diljem svijeta zatvoreni za rutinsko izdavanje viza. Također, kako se doznaje iz ministarstva domovinske sigurnosti, ova mjera neće se odnositi na one strane državljane koji već imaju vizu za boravak u SAD-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suspenzija izdavanja viza za strane radnike otvorit će 525.000 radnih mjesta za američke radnike, dodaju izvori u vladi napominjući da je cilj ove mjere "vraćanje Amerikanaca na posao što je moguće prije." 

Osim suspenzije izdavanja viza, Trumpova administracija će poduzeti neke druge poteze kako bi postrožila izdavanje radnih dozvola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Administracija planira preraditi program za izdavanje viza H-1B tako da bi se 85.000 viza, koliko ih se izdaje svake godine, bilo raspodiljeno za dobro plaćena radna mjesta umjesto dosadašnjeg sistema lutrije

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo