'TO SU LAŽNE VIJESTI' / Sulud potez mladeži njemačkih Zelenih: Optužili Hrvatsku za genocid u Srebrenici, oglasilo se veleposlanstvo

Image
Foto: Screenshot

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj u ponedjeljak je 'najoštrije osudilo' optužbe Mladeži Zelenih

19.7.2022.
7:46
Screenshot
VOYO logo

Prije tjedan dana mladež njemačkih Zelenih na Twitteru je na dan obilježavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koje su počinile srpske snage pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, objavila tweet sljedećeg sadržaja.

"Na današnji dan prije 27 godina u Srebrenici je u nekoliko dana ubijeno 8000 ljudi. Ova zlodjela su dio genocida nad Bošnjacima koji su počinile Srbija i Hrvatska. Prisjećamo se žrtava i njihovih bližnjih. #NeverForgetSrebrenica", stoji u tweetu Mladeži njemačkih Zelenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hrvatska s genocidom u Srebrenici nije imala nikakve veze, a za taj su čin na Haškom sudu na doživotni zatvor osuđeni Ratko Mladić i Radovan Karadžić, vojni i politički čelnici bošnjačkih Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj u ponedjeljak je "najoštrije osudilo" optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici osim Srbije odgovorna i Hrvatska.

"Osvrćući se na tweet Mladeži Zelenih povodom 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe", objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanstvo kaže da su "takva izjednačavanja i neistine u potpunosti neprihvatljive i zahtijevaju ispriku za takve lažne vijesti".

Dana 11. srpnja obilježava se obljetnica najvećeg ratnog zločina počinjenog na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata kada su pripadnici vojske i policije bosanskih Srba nakon okupacije zone pod zaštitom Ujedinjenih naroda 1995. ubili po procjeni više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo