Nevjerojatna snimka / Šumski požar kod Berlina nekontrolirano divlja od petka, evakuiraju rubne dijelove obližnjeg gradića

Image
Foto: Freiwillige Feuerwehr Zootzen

Još jučer su prvim stanovnicima poslana upozorenja da se pripreme za evakuaciju. Danas je poziv upućen stanovnicima čak četiri gradska naselja

19.6.2022.
17:18
Freiwillige Feuerwehr Zootzen
VOYO logo

Šumski požar kod gradića Treuenbrietzenu u Brandeburgu, neposredno jugozapadno od Berlina, izvan je kontrole prenosi DPA. Dobrovoljno vatrogasno društvo Zootzen objavilo je kratku snimku šumskog požara, donedavno skoro nezamislivih razmjera za ovo doba godine tako daleko na sjeveru Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DPA javlja i to da su vlasti ranije tokom dana pozvale stanovnike gradskih naselja Frohnsdorf, Klausdorf i Tiefenbrunnen da napuste svoje domove zbog neposredne opasnosti, kao i to da se u međuvremenu za evakuaciju počelo pripremati i stanovništvo naselja Bardenitz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnicima je evakuacija kao mogućnost najavljena još jučer, u subotu, a požar koji od petka nekontrolirano divlja i kojega ne uspijevaju obuzdati niti vatrogasnim helikopterima, do sada je progutao već oko 200 hektara šume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo