Vjerovali u apokalipsu / Supružnici 'sudnjeg dana' optuženi za ubojstvo njene bivše djece i njegove bivše supruge, a u toj priči ima još ubijenih

Image
Foto: KTVB/YouTube/screenshot

On je autor nekoliko apokaliptičnih vjerskih romana, oboje su uključeni u pokret za pripremanje na sudnji dan

26.5.2021.
21:20
KTVB/YouTube/screenshot
VOYO logo

"Utemeljeno vjerujemo da su se supružnici Daybell s predumišljajem i namjerno urotili kako bi počinili ubojstva troje nedužnih ljudi", prenio je BBC riječi tužiteljice Okruga Fremont u Idahu.

Iza tih riječi koje i u ovom obliku upućuju na težak zločin, krije se priča o zločinu zbog kojeg su Lori Wallow i Chad Daybell u istražnom zatvoru još od prošle godine. Iza rešetaka su završili otkako su osumnjičeni za krađu i prevaru s osiguranjem, kao i skrivanja dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je tužiteljstvo utvrdilo da ima dovoljno dokaza za optužiti ih za ubojstvo njenog sedmogodišnjeg sina Joshue i 17-godišnje kćeri Tylee iz njenog prošlog braka, te za ubojstvo njegove bivše supruge Tammy.

Nestanak djece prijavili su još u studenom 2019. njihovi baka i djed koji su ih posljednji put vidjeli u Idahu u rujnu te godine. Lori Wallow uhićena je na Havajima nakon što je za mjesec dana probila rok za predati djecu vlastima. Njen novi suprug uhićen je nekoliko mjeseci poslije, nakon što su tijela ubijene djece otkrivena na njegovom imanju u Idahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC navodi da je tijelo djevojke bilo raskomadano i spaljeno, a da je tijelo dječaka bilo umotano u najlon i svezano trakom. Bila je riječ o djeci iz trećeg braka Lori Wallow, koja je u svoj četvrti brak, ovaj put s Daybellom, stupila nakon što je postala "superobožavateljica" njegovih knjiga.

Bila je riječ o romanima na temu sudnjeg dana, radnje donekle temeljene na određenim biblijskim navodima o "kraju svijeta", a oboje su bili pripadnici pokreta onih koji se najozbiljnije pripremaju na takav scenarij, na Sudnji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjenčali su se u listopadu 2019., navodi BBC, samo dva tjedna nakon smrti njegove supruge. Ne tvrdeći ništa o povezanosti, BBC navodi i to da je njen bivši suprug ubijen krajem kolovoza 2019., te da je ubojica njen brat, koji je pak i sam, u dobi od 51 godine, u pro0sincu 2019. umro od srčanog udara.

Njen brat se do kraja života branio da je supruga, odnosno bivšeg supruga svoje sestre ubio u samoobrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo