diplomacija ne daje rezultate / Sve je više tenzija između Rusije i Zapada i skori sukob sve je izgledniji: 'Stalno nas provociraju'

Zapad je svjestan posljedica mogućeg sukoba s Rusija, a zbog toga se i dalje nadaju da će se Putin povući

18.1.2022.
19:45
VOYO logo

Rastu tenzije između Rusije i Ukrajine, ili bolje rečeno, Rusije i Zapada jer Ukrajincima stiže pomoć u obliku ljudstva, ali i naoružanja. Kako diplomacija ne pokazuje rezultate, skori sukob sve je izgledniji. 

Kako bi pokazala svoje mišiće, Rusija uskoro kreće s još jednom velikom vojnom vježbom, tik uz ukrajinsku granicu. U rujnu je održana ruska demonstracija snage na vojnoj vježbi kod Nižnjeg Novgoroda. No, ove prizore, uskoro bi iz blizine mogli vidjeti Ukrajinci i saveznici koji im priskaču u pomoć. Vojnu vježbu na svom je tlu najavio bjeloruski predsjednik Lukašenko, najvjerniji saveznik Vladimira Putina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bit će to redovna vježba na kojoj će se razraditi plan kako se suprotstaviti snagama Zapada, baltičkih zemalja, Poljske i Ukrajine. S vježbama ćemo početi u veljači'', rekao je Aleksander Lukašenko, predsjednik Bjelorusije.

Sve ovo događa se u vrijeme kada Kanada raspoređuje kontingent specijalnih snaga u Kijev, kada velika Britanija počinje opskrbljivati Ukrajinu protutenkovskim oružjem, a isto će uskoro napraviti i Amerikanci. I na ukrajinskoj strani, koja očekuje skoru invaziju, sve su češće vojne vježbe. Sukoba, na područjima kao što je Luhansk ima već i ovih dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sukob ili propaganda? /

Koji je Putinov sljedeći potez?: Polako povlače svoje diplomate i njihove obitelji iz Ukrajine

Image
sukob ili propaganda? /

Koji je Putinov sljedeći potez?: Polako povlače svoje diplomate i njihove obitelji iz Ukrajine

''Nemamo mira, stalno nas provociraju, pucaju, iskušavaju nas. Pucaju iz različitih kalibra, strojnica i snajpera'', komentirao je ukrajinski vojnik.

Na djelu je danas bila i njemačka diplomacija. Nova ministrica vanjskih poslova pokušala je ublažiti tenzije posjetom Kijevu i Moskvi, no Rusi ne popuštaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi nikome ne prijetimo, ali čujem prijetnje koje su nama upućene. Nadam se samo da je to odraz razmišljanja pojedinih članova ekipe Zapada. Djelovat ćemo odlučnim koracima, odlučnim akcijama'', izjavio je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova.

Osim Ukrajine, Rusima je trn u oku i NATO savez na njihovoj granici. Zbog čega Putin ne odustaje od jamstava Zapada da se NATO neće širiti na istok. Eskalacijom u Ukrajini zabrinut je i novi njemački kancelar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vojna agresija na Ukrajinu rezultirala bi ozbiljnim političkim i ekonomskim posljedicama. Zato je naša zadaća napraviti sve što je u našoj moći da se spriječi takav razvoj situacije zbog čega bi na kraju patili svi'', kazao je Olaf Scholz, njemački kancelar.

Zapad je svjestan posljedica mogućeg sukoba s Rusija, a zbog toga se i dalje nadaju da će se Putin povući suočen sa sankcijama i prijetnjama - u stilu - bit će posljedica ako napravite ovo ili ono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo