Žestoki protivnici / Svi bivši predsjednici dolaze na ispraćaj McCaina, ali ne i Trump: 'Ima li se uopće išta reći o njemu?'

Nacionalni ispraćaj McCainu bit će organiziran u subotu u katedrali u Washingtonu - ali bez Trumpa, što je bila McCainova izričita želja

28.8.2018.
18:46
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je kritike javnosti zbog svog ponašanja nakon smrti senatora Johna McCaina - koji je bio njegov žestoki kritičar. 

Trump je prvo spriječio da Bijela kuća javno objavi sućut odlučivši to učiniti putem Twittera. Potom je odbio dati bilo kakvu izjavu o njegovoj ostavštini, a onda dodatno razljutio građane preranim podizanjem zastave na Bijeloj kući koja je bila spuštena na pola koplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mrtvima sve najbolje ili ipak ne? Unatoč tome što su diljem zemlje zbog smrti senatora Johna McCaina zastave bile spuštene na pola koplja - Trump je onu na Bijeloj kući dao podići. U Arizoni, koju je McCain zastupao, stoga su organizirali i prosvjed.

"Ljudi zaslužuju poštovanje bez obzira na sve, a osobito McCain, koji je cijeli život radio za nas - bogate, siromašne, Latinoamerikance, Afroamerikance zastupao nas je sve", smatra prosvjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost je dodatno naljutilo i to što Bijela kuća nije objavila priopćenje u povodu smrti, nego je Trump na Twitteru napisao kratku izjavu sućuti obitelji. Navodno je već pripremljeno priopćenje zaustavio Trump osobno. A kada su ga novinari pitali što misli o McCainovoj ostavštini ekscentrični predsjednik se pravio da pitanje nije čuo.

"Predsjedniče, imate li što reći oko McCaina? Imate li uopće išta reći o McCainu?", pitali su ga novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i McCain sukobili su se kada je milijunaš krenuo u predsjedničku utrku. McCain ga je tada kritizirao, a Trump je odgovorio ismijavajući McCainovo petogodišnje zatočeništvo u Vijetnamu.

"On je ratni heroj jer su ga zarobili. Volim ljude koji nisu bili zarobljeni", rekao je Trump 2015. godine o Mccainu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McCain je pak susret Trumpa s Putinom u Helsinkiju nazvao jednim od najsramotnijih nastupa američkih predsjednika u povijesti. Nakon pritiska javnosti i medija Trump je naredio da se spusti zastava na Bijeloj kući sve do pogreba, a sinoć je napokon kratko prokomentirao McCainovu smrt.

"Naše misli i molitve upućene su obitelji senatora Johna McCaina. Idućih nekoliko dana bit će puno aktivnosti. Jako cijenimo sve što je senator McCain napravio za ovu zemlju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni ispraćaj McCainu bit će organiziran u subotu u katedrali u Washingtonu - ali bez Trumpa, za kojeg je McCain prije smrti izričito tražio da ne prisustvuje ispraćaju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo