ruska regija kemerovo / Svih 128 rudara evakuirano nakon incidenta u ruskom rudniku, nema žrtava: Aktivirali se senzori za vatru

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija
Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Vladimir Putin u prosincu je optužio menadžment tvrtke za krivotvorenje podataka o metanu u rudniku

19.12.2021.
23:00
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Svih 128 rudara evakuirano je iz sibirskog rudnika ugljena u nedjelju nakon što su aktivirani senzori za vatru, izjavili su iz ruskog ministarstva za hitne slučajeve, tek nekoliko tjedana nakon što je u eksploziji u rudniku u istoj regiji poginula 51 osoba.

Iz kompanije SUEK, vlasnice rudnika Ruban u ruskoj regiji Kemerovo, izjavili su da su senzori detektirali porast u emisijama ugljikovog monoksida, uzrokovan zagrijavanjem ugljenokopa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svih 128 ljudi izišlo je na površinu, nema žrtava”, navelo je ministarstvo u priopćenju. 

Ruske novinske agencije ranije su u nedjelju izvijestile o požaru u rudniku Ruban, navodeći da je u to vrijeme ispod zemlje bilo između 128 i 139 rudara, pozivajući se na upravu rudnika i hitne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka SUEK je rekla da je rad zaustavljen u skladu s protokolom nakon što su aktivirani senzori. Rekli su da ventilacijski sustav radi i da je razina plina normalna.

Image
ekološki problem /

Poljska je odbila zatvoriti rudnik unatoč prijetnji da će morati plaćati kaznu od 500.000 eura dnevno Europskoj komisiji

Pokrenute su provjere zašto su se senzori u rudniku aktivirali, izjavili su iz tužiteljskog ureda, kako prenosi Ruska novinska agencija TASS. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvlasnik rudnika Listvjažnaja u Kemerovu, gdje je u studenom u eksploziji poginula 51 osoba, priveden je u srijedu. Ruski predsjednik Vladimir Putin u prosincu je optužio menadžment tvrtke za krivotvorenje podataka o metanu u rudniku.

Regija je 2007. godine bila mjesto najgore rudarske nesreće od raspada Sovjetskog Saveza kada je eksplozija u rudniku Uljanovska odnijela živote više od 100 ljudi. Godine 2010. u eksplozijama u rudniku Raspadskaja u regiji poginulo je više od 90 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo