potpisala ga većina zemalja / Svjetski čelnici pozdravili povijesni klimatski sporazum iz Pariza: 'Ovo je odlučujući korak naprijed'

Image
Foto: AP Images

"Ovo je golemo: Skoro sve zemlje na svijetu upravo su potpisale pariški sporazum o klimatskim promjenama-hvala američkom predvodništvu", napisao je Obama na Twitteru

13.12.2015.
9:08
AP Images
VOYO logo
Image
31 stranica za budućnost /

Rezultat summita o klimi u Parizu: usvojen povijesni sporazum

Image
31 stranica za budućnost /

Rezultat summita o klimi u Parizu: usvojen povijesni sporazum

Svjetski čelnici pozdravili su povijesni klimatski sporazum postignut u subotu u Parizu s američkim predsjednikom Barackom Obamom koji ga je nazvao "golemim" i šeficom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde koja ga je ocijenila "odlučujućim korakom naprijed".

"Ovo je golemo: Skoro sve zemlje na svijetu upravo su potpisale pariški sporazum o klimatskim promjenama-hvala američkom predvodništvu", napisao je Obama na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski klimatski izaslanici postigli su povijesni sporazum u subotu u Parizu postavljajući pretpostavke za preobrazbu svjetskog gospodarstva temeljenog na fosilnim gorivima u narednim desetljećima kako bi se zaustavilo globalno zatopljavanje.

"Vlade sada moraju prijeći s riječi na djela posebice provedbom politika koje ostvaruju učinkovit napredak na obećanjima smanjenja koje su dale", rekla je Lagarde u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski povjerenik za klimu Miguel Arias Canete rekao je nakon usvajanja sporazuma kako je "mjesec dana nakon napada u Parizu, Francuska ujedinila svijet i omogućila da 195 zemalja zaključe sporazum o ograničenju klimatskog zagrijavanja".

Francuski premijer Manuel Valls je u subotu navečer pozdravio usvajanje sporazuma protiv klimatskog zagrijavanja i nazvao ga povijesnom pobjedom za planet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli svijet ujedinjen u Parizu za povijesni sporazum o klimi. Ponos i odgovornost za pobjedu u korist planeta",  napisao je na Twitteru francuski premijer.

Britanski premijer David Cameron rekao je da je sporazum iz Pariza "golem korak naprijed" za planet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postižući sporazum zemlje svijeta pokazale su što mogu učiniti jedinstvo, ambicija i upornost", rekao je.

Njemačka ministrica okoliša Barbara Hendricks pozdravila je kao do sada neviđeno globalno postignuće pariški klimatski sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi klimatski sporazum kojega su dio sve zemlje: industrijske zemlje, brzorastuće zemlje, zemlje na jugu preuzele su odgovornost ograničenja svojih plinova koji štete klimi", rekla je Hendricks.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo