POOŠTRENE ZABRANE / Sydney u izolaciji zbog rasta broja zaraženih: Uvedena obveza nošenja maski u uredima

Image
Foto: AP

Brze karantene, stroga pravila socijalne distance i brzo pronalaženje kontakata pomogli su ograničavanju izbijanja zaraze

23.6.2021.
13:50
AP
VOYO logo

Najveći australski grad Sydney ponovno je u srijedu nametnuo "blaga" ograničenja kako bi suzbio širenje vrlo zarazne delta varijante koronavirusa, uvodeći obvezu nošenja maski u uredima, dok su susjedne države zatvorile svoje granice.

Broj novozaraženih u australskoj najmnogoljudnijoj saveznoj državi Novom Južnom Walesu narastao je na više od 30 u tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, zemlja je pooštrila zabrane okupljanja i kretanja u Sydneyju na tjedan dana, no nije uvedena puna karantena, dok raste zabrinutost da bi posljednje žarište vrlo zarazne varijante delta virusa moglo dovesti do velikog izbijanja zaraze.

Putovanja su ograničena na obavljanje nužnih radnji stanovnicima više dijelova Sydneyja, a kućni posjeti su ograničeni na pet gostiju, s obaveznim nošenjem maski unutra, čak i u teretanama. Neke škole prešle su na online nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo žarište virusa u zemlji u više od mjesec dana bilo je povezano uz vozača koji prevozi inozemno zrakoplovno osoblje i koji je bio na nekoliko mjesta, među ostalim i u trgovačkom centru u predgrađu Bondi u Sydneyju, među turistima.

Susjedne savezne države poput Victorije, druge najmnogoljudnije u zemlji, i sjeveroistočnog Queenslanda zatvorile su granice putnicima koji dolaze iz Sydneyja i okolnih područja, dok je Južna Australija u cijelosti zatvorila svoje granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zarazan od 30. travnja /

Najnaseljenija australska država prijavila prvi slučaj koronavirusa u više od mjesec dana

Image
zarazan od 30. travnja /

Najnaseljenija australska država prijavila prvi slučaj koronavirusa u više od mjesec dana

Novi Zeland je pak u glavnom gradu Wellingtonu podigao razinu upozorenja nakon što je australski turist testiran pozitivno po povratku u Sydney nakon što je vikend proveo u susjednoj zemlji.

Brze karantene, stroga pravila socijalne distance i brzo pronalaženje kontakata pomogli su i Australiji i Novom Zelandu da ograniče izbijanja zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija je od početka pandemije prijavila nešto više od 30.350 slučajeva zaraze i 910 umrlih, dok je Novi Zeland zabilježio više od 2300 zaraza i 26 smrtnih slučajeva.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo