uslijedila isprika / Tajvanska televizija izazvala paniku objavom o kineskom raketnom napadu na infrastrukturu blizu Taipeija: 'Mogao bi izbiti rat'

Image
Foto: Shutterstock

'Građani, molimo vas, ne paničarite', poslije su se ispričali i posuli pepelom. Zbog tehničke greške objavili su sadržaj vezan uz vatrogasnu vojnu vježbu

20.4.2022.
12:07
Shutterstock
VOYO logo

Tajvanska televizija u srijedu se ispričala i pozvala ljude da ne paničare nakon što je pogreškom krivo izvijestila o kineskom napadu na Taipei u jeku rastućih napetosti s Pekingom.

Naime, za vrijeme prijenosa u srijedu ujutro TV mreža Chinese Television System pogreškom je na dnu ekrana prikazala informacije o kineskom raketnom napadu na vojne brodove i ključnu infrastrukturu u blizini Taipeija, prenose lokalni mediji. U vijestima su se isticale poruke poput "mogao bi izbiti rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani, molim vas, ne paničarite. Ovim putem pojašnjavamo informacije te se ispričavamo", objavila je voditeljica programa u 10 sati po lokalnom vremenu koja je pojasnila da su upozorenja bila dio vježbe vatrogasnih službi u utorak, no da su zbog tehničke pogreške prikazana u srijedu ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo