Nezakonite radnje / Tako se to radi! Bivši ministar obrane u pritvoru zbog pranja novca, prijeti mu kazna od 20 godina zatvora

Image
Foto: Hina

Bivši grčki ministar obrane Yannos Papantoniou piveden je u istražni pritvor zbog optužbi za pranje novca

24.10.2018.
13:15
Hina
VOYO logo

Bivši grčki ministar obrane Yannos Papantoniou priveden je u istražni pritvor zbog optužbi za pranje novca, izvijestila je u srijedu grčka državna televizija TV ERT.

Na saslušanju u ponedjeljak, Papantoniou nije mogao objasniti porijeklo oko 2,8 milijuna švicarskih franaka pronađenih na računima njegove supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 16-satnog ispitivanja, u istražni zatvor je privedena i supruga Stavroula Kourakou. Oboje odbacuju optužbe za nezakonite radnje.

Taj bračni par je navodno taj iznos, za koji se vjeruje da je poslužio kao mito za unosne vojne ugovore, položio na niz bankovnih računa kako bi ga "zamračio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papantoniou je drugi ministar iz vlade Costasa Simitisa (1996-2004) koji se suočava s optužbama za pranje novca. Njegov prethodnik na mjestu ministra Akis Tzohatzopoulos proglašen je krivim za isto kazneno djelo i osuđen na maksimalno 20 godina zatvora. 

Za sada se ne zna datum suđenja, no izvjesno je da ga zastara ne može spasiti od sudskog procesa jer se, prema grčkim zakonima, ne primjenjuje na slučajeve pranja novca. U slučaju osuđujuće presude čeka ga kazna do 20 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo