TALIBANSKI REŽIM / Talibani bi mogli ženama u Afganistanu zabraniti studiranje

Image
Foto: Shutterstock

Bez svjedodžbe o završenoj srednjoj školi mlade Afganistanke ne mogu polagati prijemni ispit koji je obavezan za upis čak i na privatne fakultete u Afganistanu

1.8.2022.
9:34
Shutterstock
VOYO logo

Ako talibanska zabrana školovanja djevojaka u srednjim školama u Afganistanu ostane na snazi, to će se pretvoriti u zabranu sveučilišnih diploma za žene, rekli su glasnogovornik talibana i sveučilišni dužnosnici, piše The Guardian.

Djevojke neće imati dokumente potrebne za nastavak obrazovanja te upis na sveučilište ili instituciju za visoko obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nemamo maturantica, onda više nećemo imati novih studentica. No, nadam se da će ministarstvo obrazovanja uskoro ponovno otvoriti škole za djevojke. Shvatili smo da je to važno, a zabrana obrazovanja za djevojčice je privremena", rekao je Maulawi Ahmed Taqi, glasnogovornik talibanskog ministarstva visokog obrazovanja, prenosi Guardian.

Čak i ako se u nadolazećim mjesecima uklone prepreke za ulazak žena u visoko obrazovanje, vlasti razmatraju njihovo ograničavanje na diplome u zdravstvu i obrazovanju, rekao je izvor povezan s talibanskim vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez svjedodžbe o završenoj srednjoj školi mlade Afganistanke ne mogu polagati prijemni ispit koji je obavezan za upis čak i na privatne fakultete u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo