lijepe vijesti / Talijani u kombiju krijumčarili više od 100 štenaca: Svih 103 psića sretno udomljeno!

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Većina štenaca bila je u jako lošem zdravstvenom stanju kada su ih primili u sklonište, bili su dehidrirani i bolesni

26.9.2018.
16:54
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

U skloništu Mala kuća u Lukačevcima okupilo se mnogo ljudi, puno više nego što se očekivalo. Naime, jučer je sklonište Mala kuća u Lukačevcima započela s procesom udomljavanja 103 štenaca koje su prije nekoliko dana zaplijenjeni talijanskim državljanima na slovenskoj autocesti, javlja 24ur.

Šverceri su ih htjeli prošvercati s rumunjsko-mađarske granice sve do Italije, gdje se procjenjuje da bi zaradili do 60.000 eura (oko 445.000 kuna) prodajom štenaca. Čak 107 štenaca raznih pasmina pronađeno je u kombiju, zbijenih u kašetama, bez hrane i vode. Među njima, jedan je bio mrtav, dok su još tri zbog lošeg zdravstvenog stanja uginuli u skloništu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj skloništa, Marjan Kerčmar, rekao je za 24ur kako je interes za štence bio iznenađujuće velik. Prema njegovim riječima, u početku su očekivali da će štenci biti usvojeni u roku od tjedan do dva. No jučer, pred skloništem se okupilo mnogo zainteresiranih ljudi, od kojih su ih neki unaprijed rezervirali. "Na naše iznenađenje, u roku od nekoliko sati, svi štenci su udomljeni", dodao je Kerčmar. Štenci su udomljeni po cijeni od 230 eura, što je prema Kerčmaru zbroj troškova potrebnih za cijepljenje, čipiranje, registraciju i medicinsku skrb.

Većina štenaca bila je u jako lošem zdravstvenom stanju kada su ih primili u sklonište, bili su dehidrirani i bolesni, a troje ih je uginulo posljednjih dana, rekao je voditelj skloništa. Budući da štenci trenutno imaju dva do tri mjeseca, još nisu kastrirani ili sterilizirani. Kada štenci navrše najmanje šest mjeseci, novi vlasnici će se morati pobrinuti za taj postupak. Iz skloništa su dodali da su štenci različitih pasmina, ali s obzirom da nemaju potrebnu dokumentaciju, ne mogu tvrditi da su čistokrvni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo